Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп пледира невинен пред федерален

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп пледира невинен пред федерален
Коментари Харесай

Тръмп пледира невинен по 4 обвинения за опит да подмени изборите през 2020 г.

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп пледира почтен пред федерален съд във Вашингтон по четири обвинявания. Според тях той е взел участие в скрит план за анулация на изгубените от него президентски избори през 2020 година

Тръмп не се признава за отговорен, че е взел участие в многостранна интрига, с цел да преобърне волята на гласоподавателите и да остане на власт макар изборната загуба, което докара до невиждана офанзива против Капитолия на Съединени американски щати.

Тръмп се яви в съда във Вашингтон, покрай мястото, където на 6 януари 2021 година бунтовниците за първи път нападнаха служители на реда и отстраниха бариери на западната ливада на Капитолия на Съединени американски щати. Съдията осведоми Тръмп за оптималните присъди по всяко от четирите обвинявания: скрит план за машинация на Съединените щати, скрит план за възпрепятстване на публично произвеждане, скрит план против правата и възпрепятстване или опит за възпрепятстване на публично произвеждане. На потегляне той съобщи, че това е " доста печален ден за Америка ".

 
Това е доста печален ден за Америка. Това е гонене на политически конкурент и в никакъв случай не би трябвало да се случва в Америка. Това е гонене на човек, който води с доста, доста забележителен брой гласове в първичните избори на републиканците и води доста пред Байдън. Така че, в случай че не можеш да ги победиш, ги преследваш по правосъден ред. Не можем да позволим това да се случи в Америка.
Доналд Тръмп, някогашен президент на Съединени американски щати

Бившият президент беше освободен при доста минимални условия, които включват възбрана да поддържа връзка с никого, за който е известно, че е очевидец по делото, с изключение на посредством юрист.

Специалният прокурор Джак Смит, изготви обвинителния акт от 45 страници. Съдът насрочи съвещание по делото на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп за щурма на Капитолия за 28 август. Делото ще се води от съдийката от Федералния съд на окръг Колумбия Таня Чуткън.

Около половината от републиканците не биха гласувала за Доналд Тръмп, в случай че той бъде наказан за закононарушение, което е знак за сериозните опасности, които правните му проблеми основават за неговата кандидатура за президентските избори през 2024 година, демонстрира изследване на Ройтерс

Отделно той е упрекнат по две други наказателни каузи: едно в съд в щата Ню Йорк, което се върти към парите, с които е било купено мълчанието на порноактрисата Сторми даниелс за мълчанието й за спекулация с някогашния президент; и друго във федерален съд, където е упрекнат в задържане на чувствителни и класифицирани документи с данни за националната сигурност, откакто напусна поста си през януари 2021.

Тръмп разгласи, че е почтен по всички каузи против него и упреква прокурорите, че организират " лов на вещици ", който има за цел да провали акцията му.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР