Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обжалва заповед, която изисква

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обжалва заповед, която изисква
Коментари Харесай

За щурма на Капитолия: Тръмп обжалва съдебна заповед за разпит на Майк Пенс

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп апелира заповед, която изисква някогашният му вицепрезидент Майк Пенс да свидетелства по специфичното следствие за щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година.

Адвокатите на Тръмп са внесли искът в апелативен съд в столичния окръг Колумбия. Това стана няколко дни, откакто представителят на Пенс - Деви О`Мали, съобщи, че той ще даде показания пред огромен състав от правосъдни заседатели по отношение на следствието на събитията към щурма на Капитолия.

Същевременно се възнамерява Тръмп да се завърне в Ню Йорк в четвъртък за предоставяне на показания по иск за измами. Той е подаден против него и компанията му от щатската прокурорка Летиша Джеймс, съобщи Асошиейтед прес. Според желае, Тръмп и неговата компания - " Организация Тръмп ", са подвели банки и други юридически лица. Те са им дали годишни финансови заявления с погрешно наличие, касаещо цената на активи, включително за стадиони за голф и хотели. Прокуратурата желае Тръмп да заплати санкция от 250 милиона $ и да му бъде неразрешено да прави бизнес в щата Ню Йорк.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР