Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е пропуснал да съобщи

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е пропуснал да съобщи
Коментари Харесай

Погнаха Тръмп и за подаръци, получени от чужди лидери, които е скрил

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп е пропуснал да заяви на способените органи за над 100 подаръка, получени от него по времето, когато е заемал президентския пост. Става дума за дарове, получени от висши задгранични представители и оценени на общо над 250 000 $, съобщи ДПА.

Сред подаръците: комплект от книги, подарени му от китайския президент Си Цзинпин, стикове за голф, получени от някогашния министър председател на Япония Шиндзо Абе, картина на Тръмп, подарена му от президента на Салвадор Наиб Букеле, копринен килим от узбекистанския президент Шавкат Мирзийоев на стойност 12 000 $ и кинжал с ръкохватка от слонова кост на стойност 35 000 $, получена от управника на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани.

За някои от подаръците Тръмп освен, че не е съобщил на способените органи, само че все още не се знае къде са тези предмети.

В отчет, съдържащ 15 страници, на демократите от комисията по контрол в Камарата на представителите на Конгреса, се установи, че евентуално не са декларирани и дарове, получени от други членове на семейство Тръмп, включително брачната половинка на Тръмп - Мелания, щерка му - Иванка, и шурей му - Джаред Къшнър. Къшнър да вземем за пример е получил сабя от саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман, а Иванка Тръмп е получила плюшено мече на стойност 1200 $ от някогашния австрийския канцлер Себастиан Курц.

В отчета се споделя, че тези разкрития повдигат въпроси дали подаръците може да са били употребявани от непознати държавни управления, с цел да се повлияе на американската политика по време на ръководството на Тръмп.

Вчера Доналд Тръмп заяви, че може да бъде задържан в идващите дни, като обвърза ареста си с следствието против фамилната група " Тръмп органайзейшън ", което стартира, откакто един от някогашните юристи на Доналд Тръмп - Майкъл Коен, даде показания пред Конгреса. Той твърди, че са правени подправени оценки - повишени или занижени, на активи на групата. Целта е била приемане на заеми, данъчни облекчения или по-добри застрахователни компенсации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР