Обвинение срещу Доналд Тръмп: Бившият президент е обвинен в опити за отмяна на изборите през 2020 г.

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е криминално обвинен от
Коментари Харесай

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е криминално обвинен от федерално разследване в опити за отмяна на поражението му в изборите през 2020 г.

Той е обвинен по четири точки, включително заговор за измама на САЩ, манипулиране на свидетел и заговор срещу правата на гражданите.

Обвинителният акт обхваща разследване на събитията около бунта преди две години и половина в Капитолия на САЩ.

77-годишният г-н Тръмп, който отново се кандидатира за президент, отрича да е извършил нарушение.

Той вече е обвинен в два други случая: за неправилно боравене с класифицирани файлове и за изплащане на пари на порнозвезда.

Разследването се фокусира върху действията на г-н Тръмп в двумесечния период между загубата му на изборите и бунта във Вашингтон окръг Колумбия, където поддръжници на него щурмуваха Конгреса, докато законодателите удостовериха победата на президента Демократ Джо Байдън.

Човекът, водещ разследването, назначеният от Министерството на правосъдието на САЩ специален прокурор Джак Смит, каза във вторник вечерта: „Атаката срещу столицата на нашата нация на 6 януари 2021 г. беше безпрецедентно нападение срещу седалището на американската демокрация.

"Както е описано в обвинителния акт беше подхранван от лъжи."

Последни актуализации Какви са четирите нови обвинения срещу Тръмп?

Г-н Смит завърши краткото си изявление, като обеща да търси "бърз процес" , като същевременно подчертава, че подсъдимият „трябва да се счита за невинен до доказване на противното“.

Г-н Тръмп трябва да се яви в съда в четвъртък във Вашингтон.

Обвинителният акт от 45 страници изброява шестима неназовани съзаговорници: четирима адвокати, служител на правосъдния отдел и политически консултант.

Съдебният документ обвинява г-н Тръмп в "заговор за нарушаване, възпрепятстване и поражение на функцията на федералното правителство чрез нечестност, измама и измама".

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР