Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп днес пледира невинен пред

...
Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп днес пледира невинен пред
Коментари Харесай

Тръмп не се призна за виновен в заговор за отмяна на изборите от 2020 г.

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп през днешния ден пледира почтен пред федерален съд по четири обвинявания, съгласно които е взел участие в скрит план за анулация на изгубените от него президентски избори през 2020 година, съобщи Ройтерс.

Тръмп не се признава за отговорен, че е взел участие в многостранна интрига, с цел да преобърне волята на гласоподавателите и да остане на власт макар загубата на изборите през 2020 година, което докара до невиждана офанзива против Капитолия на Съединени американски щати, съобщи ДПА.

Тръмп се яви в съда във Вашингтон, покрай мястото, където на 6 януари 2021 година бунтовниците за първи път нападнаха служители на реда и отстраниха бариери на западната ливада на Капитолия на Съединени американски щати.  Съдията осведоми Тръмп за оптималните присъди по всяко от четирите обвинявания: скрит план за машинация на Съединените щати, скрит план за възпрепятстване на публично произвеждане, скрит план против правата и възпрепятстване или опит за възпрепятстване на публично произвеждане.

Тръмп съобщи след повдигането на обвиняванията,  че това е " доста печален ден за Америка ", съобщи Ройтерс.

" Това е гонене на политически конкурент. Това в никакъв случай не би трябвало да се случва в Америка ", сподели Тръмп преди да се качи на борда на самолета си, с цел да се върне в Ню Джърси след правосъдното съвещание.

Самият Тръмп е упрекван, че употребява държавната власт за политическа полза. Първият от двата несполучливи импийчмънта против републиканеца Тръмп, през 2019 година, беше за оказване на напън върху Украйна, с цел да проверява противникът му Джо Байдън от Демократическата партия. Републиканците в Сената го оправдаха за тези обвинявания, напомня Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Тръмп беше заобиколен от правните си съветници Джон Лауро и Тод Бланш, на които говореше понякога. Но най-много някогашният президент седеше безшумно, със скръстени ръце, до момента в който чакаше да стартира късият развой в правосъдна зала, показва ДПА..

Специалният прокурор Джак Смит, който изготви обвинителния акт от 45 страници, седеше на първия ред от трите пейки, на които бяха настанени кореспонденти, чиновници и представители на обществеността.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР