Бившият президент на САЩ, демократът Барак Обама смята, че управлението

...
Бившият президент на САЩ, демократът Барак Обама смята, че управлението
Коментари Харесай

Обама с остра критика към Тръмп

Бившият президент на Съединени американски щати, демократът Барак Обама счита, че ръководството на приемника му републиканеца Доналд Тръмп на рецесията с пандемията , подбудена от новия ковид, е " цялостно безредно злополучие ", съобщи Франс прес.

Това е декларирал Обама в телефонен диалог с някогашни негови сътрудници , траял към половин час в петък вечер. Яху Нюз се е сдобил със запис от диалога.

В него Обама е загатнал по-специално реакцията на санитарната рецесия като съображение за потребността от избиране на положителни водачи и е призовал някогашните си съветници да се посветят на президентската акция на Джо Байдън, който беше негов вицепрезидент и в този момент е претендент на демократите за президент против Доналд Тръмп за изборите през ноември.

" Изборите, които предстоят, на всички равнища, са толкоз значими, тъй като ние не се противопоставяме единствено на един субект или на една политическа партия ", е предизвестил Обама. Той е споделил, че същинският съперник това са " дълготрайните трендове ", като разделянето и това да гледаш на другите като на неприятели, което рискува да характеризира американския живот.

Все още доста известен измежду демократите Обама към този момент загатна, че Тръмп е отхвърлил предизвестията за рисковете от пандемията.

В диалога Обама е приказвал и за случая с Майкъл Флин. Преди броени дни министерството на правораздаването на Съединени американски щати отдръпна обвиняванията си против някогашния консултант за националната сигурност на президента Доналд Тръмп, като предложи на съдията да приключи делото. Флин е упрекнат поради това, че е излъгал за контактите си с съветски посланик.

" Няма казус за човек, упрекнат в лъжествидетелстване, който да се е измъкнал безнаказано. Това е от оня жанр обстановки, когато хората стартират да се опасяват, че нашият главен прочит за правовата страна е заплашен ", е предизвестил Обама. " Когато се поеме по този път, нещата може да се ускорят доста бързо, както видяхме да се случва на други места ", е допълнил той.

Бившият президент е подчертал, че и по отношение на това вижда мотив, с цел да поддържа някогашния си вицепрезидент. " Ето за какво ще прекарам толкоз време, колкото е нужно, с цел да водят колкото се може интензивно акция за Джо Байдън ", е декларирал той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР