Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп предизвика силни реакции

...
Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп предизвика силни реакции
Коментари Харесай

Заплахата на Тръмп за Русия срещу НАТО: Какво харчат съюзниците на САЩ за отбрана

Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп провокира мощни реакции в Европа, откакто сподели, че Вашингтон може да не отбрани съдружниците от НАТО от евентуална офанзива от Русия, в случай че завоюва изборите през ноември в случай че някои членове на алианса не усилят военните си разноски.

Говорейки на избирателен протест в събота в Южна Каролина, претендентът за президент на Републиканската партия сподели, че е споделил на неназован водач на „ огромна страна “, която е част от НАТО, че ще ги „ насърчи [Русия] да създадат каквото и да е, по дяволите желаят ” с народи, които не харчат задоволително за защита.

НАТО, който беше основан по време на Студената война, се състои от 31 страни, всички от които в Европа, като се изключи Съединени американски щати и Канада. Съгласно член 5 от контракта, който сътвори Организацията на Северноатлантическия пакт, офанзива против един член провокира отговор от всички.

Тръмп е правил сходни мнения по отношение на военните разноски на други членове на НАТО и преди, в това число по кое време...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР