Бившият президент на Русия , който в момента е заместник-председател

...
Бившият президент на Русия , който в момента е заместник-председател
Коментари Харесай

Медведев обяви, че Русия ще разположи нови оръжия на Курилските острови

Бившият президент на Русия, който сега е заместник-председател на Съвета за сигурност на страната, разгласи проекти за развиване на Курилските острови, в това число за разполагане на нови съветски оръжия там, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Той изрече мнението, че Кремъл не е срещу сключването на кротичък контракт с Япония, само че при изискване че Курилските острови не се възприемат като противоречива територия, тъй като " това е Русия ".

Ройтерс напомня, че Курилските острови са в центъра на териториален спор сред Русия и Япония, които по този начин и не са подписали кротичък контракт, с който публично да сложат завършек на спора, датиращ още от Втората международна война.

" Курилските острови ще се развиват интензивно и по едно и също време с това ще пораства тяхната стратегическа роля, като в това влиза и разполагането на ново оръжие там ", написа Медведев в обществената платформа " ВКонтакте ".

Коментирайки изказването на японския министър-председател Фумио Кишида, че Токио продължава да се придържа към поетата посока към позволения на " териториалния въпрос " и сключването на кротичък контракт с Русия, заместник-ръководителят на федералния Съвет за сигурност означи, че " никой не е срещу кротичък контракт ", само че японската страна е длъжна да осъзнае някои кардинални положения. Едно от тях е поетият от съветските управляващи курс за развиването на Курилските острови. 

" Териториалният въпрос е завършен вечно по силата на Конституцията на Русия ", написа още Медведев.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР