Бившият президент на Косово Хашим Тачи, срещу когото са повдигнати

...
Бившият президент на Косово Хашим Тачи, срещу когото са повдигнати
Коментари Харесай

Хашим Тачи се обяви за невинен в Хага

Бившият президент на Косово Хашим Тачи, против който са повдигнати обвинявания за военни закононарушения в специфичен съд в Хага, отхвърли във вторник нови обвинявания, заяви Анадолската организация.

52-годишният Тачи е упрекнат във военни закононарушения и закононарушения против човечеството по време на войната със Сърбия от 1998-99 година

В дело, заведено в специфичния съд в Хага, прочут като Косовската специфична прокуратура и камери за военни закононарушения, за които се твърди, че са осъществени по време на войната в Косово, в допълнение към Тачи, някогашният ръководител на Народното събрание Кадри Весели, някогашен представител на Армията за Освобождението на Косово и други, получиха правото да приказват на обособени сесии.

Попитан от арбитър Никола Гийо дали приема обвинителния акт, съдържащ новите и доказани обвинявания, който беше утвърден на 29 април, Тачи отговори " да ", само че сподели, че не ги схваща, " тъй като са били прекомерно редактирани ".

Адвокатът на Тачи, Грегъри Кехоу, също сподели, че неговият клиент и другите обвинени може да не схващат изцяло какво показва специфичният прокурор, защото обвиняванията са толкоз редактирани.

Тачи сподели, че не желае да прибавя нищо друго и съобщи, че е почтен. Весели също се аргументира, че е почтен.

Селими и Красничи също отхвърлиха неотдавна редактираните обвинявания против тях на обособени съвещания, извършени във вторник, и твърдяха, че са почтени.

Обвинителният акт по делото против Тачи и другите трима подсъдими, съдържащи нови обвинявания, беше утвърден на 29 април и оповестен на уеб страницата на съда.

Прокурорът Джак Смит включи в новия обвинителен акт доста закононарушения, за които се твърди, че са осъществени от някогашни политически и военни водачи на UCK в градовете Сухарека и Гилан.

Тачи и другите трима обвинени са упрекнати в ликвидиране, изтезания, нечовешко отношение и противозаконни арести.

Според обвиняването членове на УЧК са направили закононарушенията, като са лишавали от независимост минимум 12 души в Будакова и Семетище без правосъден развой сред 4 юли 1998 година и 29 април 1999 година

Първият обвинителен акт против Тачи и останалите трима обвинени беше утвърден на 26 октомври 2020 година

Подсъдимите са арестувани в Хага от 2020 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР