Бившият президент на Киргизстан Алмазбек Атамбаев, който бе арестуван миналата

...
Бившият президент на Киргизстан Алмазбек Атамбаев, който бе арестуван миналата
Коментари Харесай

Бившият президент на Киргизстан е обвинен в убийство

Бившият президент на Киргизстан Алмазбек Атамбаев, който бе задържан предходната седмица след конфликти на командоси с негови последователи, е подготвял държавен прелом и упрекнат в ликвидиране на чиновник от спецчастите, съобщи на конференция шефът на киргизстанския Държавен комитет за национална сигурност Орозбек Опумбаев, представен от ТАСС. Според Опумбаев по време на интервенцията за задържане на Атамбаев експрезидентът умишлено е употребявал дами и деца, които да го пазят, с цел да използва след това известията, че са ранени мирни жители. " Атамбаев се е готвел за събаряне на властта ", сподели той.

Заподозрян в корупция и с лишен имунитет, Атамбаев бе арестуван в резиденцията си в село Кой Таш, покрай столицата Бишкек. Операцията продължи съвсем денонощие поради съпротивата на последователи на някогашния държавен глава. Преди да бъде арестуван, Атамбаев, който бе президент от 2011 до 2017 година, упрекна приемника си и свое тогавашно протеже Сооронбай Жеенбеков, че е изфабрикувал подправени престъпни обвинявания против него, с цел да заглуши рецензиите на Атамбаев. Над 100 души пострадаха по време на конфликти сред последователите на Атамбаев и органите на реда. Един боец от специфичните сили почина.

 АРСЕНАЛ

Боецът е убит с оръжие, намерено в дома на някогашния държавен глава, означи Опумбаев. Впоследствие в постройката бяха открити доста разнообразни оръжия, в това число снайперистка пушка " Драгунов ". Атамбаев призна, че по време на ареста шест пъти е стрелял над главите на бойците от спецчастите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР