Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, който е осъден на

...
Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, който е осъден на
Коментари Харесай

Саакашвили обяви нова гладна стачка

Бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, който е наказан на 11 години отнемане от независимост, съобщи през днешния ден по време на правосъдния развой в Тбилиси, че е решил още веднъж да разгласи безсрочна гладна стачка в символ на митинг срещу нарушаването на правата му, както и в символ на взаимност с украинския народ.

Медиите напомнят, че Саакашвили е украински жител.

Саакашвили се оплака, че към този момент няколко месеца при него не позволяват лекуващия му доктор, както и невролози и невропатолози от Съединени американски щати и Европа, които са поискали персонално да вземат участие в лекуването на екс президента.

" От през днешния ден разгласявам безсрочна гладна стачка, това е моята реакция на метода, по който режима се държи в смен и с нашия народ. Моето искане е съответна здравна помощ ", декларирал Саакашвили, представен от радио " Свобода ".

По думите му, събитията към Украйна изцяло удостоверява правотата му от август 2008 година, когато по време на войната в Южна Осетия " Грузия единствено се защитаваше, отговаряйки на провокациите на Русия и проруските сепаратисти ".

Михаил Саакашвили се обърна на украински език към украинския народ изразявайки страдание, че не му е допустимо " с оръжие в ръка да бъде на фронтовата линия ".

" Няма да дочакате безшумно да угасна. Ще видите по какъв начин с гордо вдигната глава умират президентите ", съобщи Саакашвили преди да напусне правосъдната зала.

Припомняме, че през октомври предходната година той разгласи безсрочна гладна стачка, която приключи в средата на ноември, когато грузинските управляващи бяха принудени да го реалокират от пандиза във военна болница в Гори.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР