Бившият президент на френския футболен гранд Олимпик (Марсилия) - Папе

...
Бившият президент на френския футболен гранд Олимпик (Марсилия) - Папе
Коментари Харесай

Вирусът уби и бивш президент на Олимпик

Бившият президент на френския футболен гранд Олимпик (Марсилия) - Папе Диуф е следващото огромно име от противоречива, което умира вследствие на болест от коронавирус. 68-годишният Диуф е починал в столицата на Сенегал Дакар поради затруднения от ковид, оповестиха от френския клуб.
Той управлява клуба от 2005 до 2009 г. Папе Диуф, който е от сенегалски генезис, е роден в Чад през 1951 година. На 18-годишна възраст той идва във Франция, където става състезателен публицист. Работата му е тясно обвързвана с Олимпик, преди да се преориентира и да стане футболен сътрудник на играчи като френския национал Базил Боли и камерунския вратар Жозеф-Антоан Бел.
През 2005 година Диуф бе определен за президент на Олимпик Марсилия, а по време на ръководството му марсилци стигнаха до втората позиция в Лига 1 на два пъти и изгубиха два финала за купата на Франция. Папе Диуф беше първият негър президент на първокласен европейски футболен клуб. Вследствие на болест с Сovid-19 за няколко дни в Испания починаха двама някогашни президенти на гранда Реал Мадрид. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР