Тръмп казва, че е било „мое решение“ да се опитам да отменя резултатите от изборите през 2020 г.

...
Бившият президент Доналд Тръмп каза, че е получил съвети от
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп каза, че е получил съвети от много хора малко след изборите през 2020 г., но негово решение е било да прокара фалшивото твърдение, че е спечелил президентството, и да се опита да отмени резултатите.

„Това беше мое решение, но послушах някои хора“, каза Тръмп в „Meet the Press“ на NBC в интервю, излъчено в неделя.

Тръмп е обвинен в опитите му да подкопае резултатите от изборите през 2020 г. Централна предпоставка в случая на специалния прокурор Джак Смит, според неговото обвинение срещу бившия президент, е, че Тръмп е знаел, че предизборните твърдения, които прави, са неверни, след като му е казано от близки сътрудници, че е загубил, но въпреки това ги е разпространил, за да изглеждат легитимни – всички в услуга на предполагаем престъпен заговор.

„Слушах различни хора и когато добавих всичко това, изборите бяха фалшифицирани“, каза Тръмп на Кристен Уелкър в интервюто, като отново прокара фалшивото твърдение, докато търси номинацията на Републиканската партия за президент през 2024 г.

„Знаеш ли кого слушам? себе си. Видях какво се случи", каза Тръмп.

 Кандидатът за президент на републиканците, бившият президент Доналд Тръмп, пристига на митинга на лидерите на паметника, организиран от Републиканската партия на Южна Дакота на 8 септември 2023 г. в Рапид Сити, Южна Дакота. Кандидатът за президент на републиканците, бившият президент Доналд Тръмп, пристига на ралито на лидерите на паметника, организирано от Републиканската партия на Южна Дакота на 8 септември 2023 г. в Рапид Сити, Южна Дакота. Скот Олсън/Гети изображения

Бившият президент каза, че не е послушал адвокатите си, които са му казали, че е загубил изборите, защото не ги е уважавал.

„Вие ги наемате, никога не сте срещали тези хора, получавате препоръка, те се оказват RINO (само по име републиканци) или се оказват не толкова добри. В много случаи не ги уважавах“, каза Тръмп. „Но аз уважавах другите. Уважавах много други, които казаха, че изборите са фалшифицирани.

Разследването на Смит за федерална намеса в изборите е едно от четирите наказателни дела срещу бившия президент. Тръмп е изправен пред четири обвинения в случая на Смит, включително възпрепятстване на официално производство и заговор за измама на Съединените щати.

Тръмп също беше обвинен в обширно обвинение срещу Джорджия, което го обвинява, че е ръководител на „престъпно предприятие“ за отмяна на изборите през 2020 г. Той не се е признал за виновен по всички дела.

Закари Коен от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР