Бившият претендент за титлата на UFC в полусредна категория Стивън

...
Бившият претендент за титлата на UFC в полусредна категория Стивън
Коментари Харесай

Стивън Томпсън изнесе лекция на Джеф Нийл

Бившият кандидат за купата на UFC в полусредна категория Стивън Томпсън записа една от най-хубавите си победи в осмоъгълника. 37-годишния деец оглави UFC Fight Night 186, което се организира в Лас Вегас. Негов противник беше Джеф Нийл.

Битката сред двамата продължи всичките 5 рунда и протече напълно под диктовката на Томпсън. Нийл не съумя да откри отговор за неуместния жанр на " Wonderboy " и не направи нищо, което да запомним в тази борба. В първия рунд след несъзнателен конфликт на главите двамата получиха аркади над окото.

Като цяло всички рундове бяха идентични и във всеки от тях Томпсън държеше Нийл на отдалеченост със своите ритници. Стивън беше доста по-бърз от Нийл и успяваше да съкрати дистанцията и да му вкара удари, след което го държеше надалеч от себе си.

Няколко пъти Нийл съумя да съкрати дистанцията и да влезе в клинч с Томпсън, само че не реализира нищо с това. Лекцията на Томпсън продължи всичките 25 минути и след тях съдиите отсъдиха победа с доминантно решение за някогашния кандидат - (50-45, 50-45, 50-45).
View this post on Instagram

С тази победа Томпсън навлезе в серия от 2 следващи победи, а Нийл от своя страна губи серия от 7 следващи победи и за първи път губи в UFC. В изявлението след багра Стивън се закани, че през 2021 година ще стане първенец. Той провокира Хорхе Масвидал на реванш. mma.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР