Бившият премиер в периода 2005-2009 година и бивш председател на

...
Бившият премиер в периода 2005-2009 година и бивш председател на
Коментари Харесай

Станишев критикува Нинова за атаката срещу Гергов

Бившият министър председател в интервала 2005-2009 година и някогашен ръководител на Българска социалистическа партия Сергей Станишев разкритикува водача на социалистите Корнелия Нинова за проведената, съгласно него, офанзива против ръководителя на БСП-Пловдив Георги Гергов.

Преди седмица водачът на пловдивските социалисти написа писмо до Националния съвет на Българска социалистическа партия, в което изрази мнението си за държанието на партията по време на изключителното състояние. Последва искане от страна на Нинова той да си подаде оставката.

"Тази акция, която се надигна, заклеймяваща Георги Гергов, явно проведена, не е най-разумното нещо ", съобщи Станишев. По думите му, някой е решил, че пловдивският соцлидер е комфортна цел за офанзива посред акцията за избор на нов ръководител на партията.

"Всеки може да изрича своето мнение. Позицията "ти нямаш право да приказваш е безусловно неприемлива за нашата партия ", уточни президентът на ПЕС пред Нова телевизия.

Станишев обаче е безапелационен, че няма желание да се кандидатира за водач на партията.

Той акцентира, че по време на такава рецесия, като сегашната, ролята на опозицията е доста деликатна, тъй като би трябвало единство на политиците, само че не и безкритичност.

Президентът на ПЕС похвали кабинета за подхванатите здравни ограничения за ограничение на болестта от ковид, само че окачестви като незадоволителни обществените и икономическите ограничения. Неравенството се задълбочава, установи Станишев. Той счита, че към този момент в действителност е належащо да проработи стопански щаб за ограничение на вредите от рецесията върху стопанската система.

"Трябва да се мисли доста съществено за същински стопански антитикризисен щаб, тъй като виждаме, че след месец и половина са нанесени доста тежки вреди върху стопанската система, изключително върху дребните и междинните компании. Много е стеснен броят на тези компании, които могат да се употребяват от икономическите ограничения, като да вземем за пример, 60/40 и редица други ", означи някогашният водач на левицата.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР