Бившият премиер Кирил Петков беше категоричен, че няма да се

...
Бившият премиер Кирил Петков беше категоричен, че няма да се
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма да се допусне ГЕРБ и ДПС да имат мнозинство в регулаторите и службите

Бившият министър председател Кирил Петков беше безапелационен, че няма да се допусне ГЕРБ и Движение за права и свободи да имат болшинство в регулаторите и службите.

" Това доверие, което би трябвало да има сред едни сътрудници, го няма. С такива решения се потвърждава нашата теза, че би трябвало да има равнопоставеност, тъй като в случай че има превес на едната страна, то този превес ще докара до решения, които са против публичния интерес ", сподели той.

Относно трусовете в ръководещата „ сглобка “, Кирил Петков уточни, че от ПП-ДБ ще чакат някакво предложение от страна на ГЕРБ, а освен да споделят „ не сме съгласни с това или това “. По думите му България няма потребност от „ кулоарни мнения “, а от верни решения в Народното събрание и поемането на отговорност.

" ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ гласоподаваха дружно да отстранен конкуренцията за евентуалния строител на новите мощности за АЕЦ „ Козлодуй “. Това значи, че тези „ атомни енергетици “ в залата взеха решение, че единствено една компания може да строи. Имаше отчет от министъра, съгласно който най-малко две компании би трябвало да бъдат позволени, само че не – ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ взеха решение, че единствено една компания може да строи ", заяви пред публицисти Петков.

Според него елиминирането на конкуренцията крие голям риск, че няма да бъде реализирана най-хубавата цена, както и че е допустимо „ българските жители да платят през цената за тока за това наслаждение от днешното гласоподаване “ да има единствено една-единствена компания.

Всеки път, когато се направи нещо против публичния интерес, ние постоянно ще го споделяме. Това решение не е финалното, само че ние подвигаме високо аления байрак. Когато Народното събрание избира да бъде строителят на един от най-големите планове в България, без да се вслушва в министъра на енергетиката, ние ще подвигаме аления байрак и ще споделяме кое не е вярно. Парламентът би трябвало да прокарва закони, а не да избира фирмите-строители, изясни Петков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР