Бившият премиер и все още тартор на ГЕРБ Бойко Борисов

...
Бившият премиер и все още тартор на ГЕРБ Бойко Борисов
Коментари Харесай

Сбогом, ГЕРБ: Бойко Борисов отива на съд за корупция с идването на новия US посланик

Бившият министър председател и към момента главатар на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде обект на същинско следствие за корупция в изключително огромни размери незабавно след идването на новия дипломат на Съединени американски щати у нас Кенет Мъртън. Страшната за хунтата вест заяви пред „ Галерия “ чудесно информиран източник. Подгонването на Борисов с цялата мощ на закона може да стартира даже преди 2 април.

Както „ Галерия “ писа, Щатите са дали финален късмет на някогашния ни министър председател, след което се чака той да бъде или глобен по „ Магнитски 3 “, или да се задействат българските способени органи и той да бъде упрекнат в корупция.

Развитието на обстановката към втория лист „ Магнитски “ сподели, че в Съединени американски щати разполагат е детайлна информация за корупцията по високите етажи у нас. Ударът против един от най-близките до Бойко – някогашният финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов, упрекнат в вреди за над 600 милиона лв., провокира предстоящото разграничение на шайката от него.

Активисти на Борисов заговориха в хор по какъв начин ексминистърът нямал нищо общо с тяхната партия, а Бойко изглеждаше напряко стъписан от US-атаката.
 Кенет Мъртън
Новият дипломат ни Съединените щати у нас Кенет Мъртън идва напролет. Става дума за влиятелен посланик с 35-годишен стаж в системата.

Кенет Мъртън е член на висшата дипломатическа работа, клас „ Кариерен министър “. Доскоро е бил краткотрайно изпълняващ длъжността шарже д’афер на посолството на Съединени американски щати в Хаити. Преди това е бил основен заместник-помощник-секретар в Бюрото за световно ръководство на гениите. Преди това е бил заместник-помощник-секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо.

Реклама

Мъртън е работил и като дипломат в Хърватия, дипломат в Хаити и като заместник-изпълнителен секретар на Държавния департамент.

Наред с други свои назначения Мъртън е бил стопански консултант в посолството на Съединени американски щати в Париж, Франция, изпълнителен помощник в Бюрото по стопански и бизнес въпроси на Държавния департамент и старши наблюдаващ в Оперативния център на Държавния департамент.

Мъртън получава бакалавърската си степен от Университета Маями в Оксфорд, Охайо, и магистърската си степен от Американския университет във Вашингтон, окръг Колумбия.

Той е притежател на голям брой награди, в това число Grande Croix of Honor от държавното управление на Хаити за поддръжка при земетресение, премията Ryan Crocker за изключителни лидерски качества в експедиционната дипломация, и филантропичната премия CORE Shandling.

Владее хаитянски креолски, френски, немски и испански език.

За разлика от Херо Мустафа, която бе изпратена в България от някогашният американски президент Доналд Тръмп, и за която това беше първо предопределение на сходна служба, Кенет Мъртън е професионален посланик.

Припомняме, че преди Херо Мустафа постът заемаше Ерик Рубин, който също беше извънредно сериозен посланик с дълготраен опит. Наблюдатели чакат Мъртън да направи доста за развиването на връзките сред България и Съединени американски щати, предвид на все по дейната политика на Съединени американски щати по Източното крило на Алианса след съветската инвазия в Украйна.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР