Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов събра в

...
Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов събра в
Коментари Харесай

Борисов: Имаме куража да подкрепим всяко решение, което гарантира отбранителната ни сигурност

Бившият министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов събра в централата на партията депутатите си. Той разяснява рецесията НАТО - Русия и доставките на газ. Борисов акцентира, че България би трябвало да работи уверено.

“Имаме куража и волята да подкрепим всяко решение, което подсигурява отбранителната ни сигурност. Това не значи да изпращаш войски, а според проектите на щабовете на НАТО, да осъществим съюзническите ни договорености с НАТО и да не дадем късмет България да се третира като страна, която се колебае. Не става въпрос за връзките ни с Русия”, акцентира експремиерът.

Той подлага на критика външния ни министър, че не демонстрира дейна дипломатическа активност, която сега е извънредно нужна. Борисов подсети, че Теодора Генчовска не присъсътва персонално на Съвета по външна политика на Европейски Съюз. Вместо това, тя изпрати собствен заместител.

Борисов акцентира, че в случай че се стигне даже до местен спор и наказания против Русия, България ще е пострадала.

“Една от тактиките на Русия е да вбива клинове. Ако държавното управление изиска на територията на България да дойдат натовски бойци, самолети, кораби по проекта на НАТО, ще ги подкрепим, тъй като сме уверени, че единствено мощната защита на всички като едийн ще спрат експанзията. Убедени сме, че в случай че се допусне поради никаквата ни политика сега, ще понесем тежки загуби. Дали американски, дали френски, бойците са натовски. Подкрепяме всичко, което е написано за България по проектите на НАТО. Това не е наша експанзия. Това е защитителен проект, с цел да се обуздае възможна агресия”, акцентира водачът на ГЕРБ.

По думите на някогашния министър председател е явно и, че енергийният министър е незапознат.

" Когато Русия взе решение да заобиколи Украйна, ние не го допуснахме и се отказахме от 60 милиарда куб. м газ пренос през България. Тя заставам най-твърдо, най-европейски, най-натовски в целия район. Тогава се пропукаха натовска Турция и натовска Гърция, колкото и да не им е прелестно да го признават. И се взе решение през гръцки поток да се заобиколи България. И всичката тази газ мина през Турция. Ние едвам успяхме да договорим 15 милиарда, само че България остана на директната карта, за което получаваме стотици милиони от пренос. Тези национални предатели бяха гневни критици, че 100% благосъстоятелност на българската страна ще прибират директни такси. Ние не го допуснахме това и стотиците милиони на година влизат в България ", акцентира Борисов.

Бившият министър председател изрази терзания, че България към момента няма План за въстановяване и страната ни няма да има опция да изиска обезщетения при възможни военни дейности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР