Бившият премиер Бойко Борисов не признава загубата на ГЕРБ на

...
Бившият премиер Бойко Борисов не признава загубата на ГЕРБ на
Коментари Харесай

Борисов не призна загубата на ГЕРБ, но няма да обжалва

Бившият министър председател Бойко Борисов не признава загубата на ГЕРБ на изборите, само че няма да апелира резултатите, " с цел да не им прави кеф ". Това стана ясно от изказването му пред публицисти в партийната централа. По негови думи ЦИК са манипулирани в последния миг гласовете, с цел да изкарат " ИТН " победител. Доказателство за това е, че Слави Трифонов показал кабинет преди да бъдат оповестени окончателните резултати, безапелационен е Борисов.

" Честито, в случай че по този начин мислиш, че си ни победил. Честито!, обърна се той към водача на Има Такъв Народ. После Борисов, който нормално върви с защита от няколко души, изрази радостта си, че е останал жив до края на изборите. " Това е чист шанс. Нашите хора се обаждат и се радват: оживяхме, оцеляхме ", възклина някогашният министър председател. Попитан дали въпреки всичко е получавал закани за живота, Борисов се оплака, че беше застрашен от вътрешния министър с разпит, като посочи:  " Когато в комунистическото разследване Бойко Рашков те разпитва, не се знае по какъв начин ще излезеш ".

Бившият премиер не даде безапелационен отговор на журналистическите дали ГЕРБ ще поддържа препоръчаното от " ИТН " държавно управление. Според него задачата на Трифонов въобще не е да се сформира кабинет, тъй като в противоположен случай би потръсил поддръжка.  " Планът им е друг - Бойко Рашков да върлува и да чагърта хората ", разконспирира ги той. Попитан дали неговата партия би предложила министри, в случай че мандатът стигне до тях, Борисов първо съобщи, че няма да го направи, само че след това си промени решението, като заяви, че ще предложи още веднъж Даниел Митов за министър-председател.

Лидерът не ГЕРБ не спести рецензии към проектокабинета на Трифонов.  " Връщането на фрагментите на НДСВ не е инцидентно, това са стопански кръгове. Спомняте си по какъв начин бушуваха срещу мен като бях основен секретар. Знам ги ", сподели Борисов и добави, че той е бил единственото инцидентно предопределение в държавното управление на Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи. Той дефинира Николай Василев, който " познавал от дете ", като рационален, само че не е ново лице. По негови думи зад препоръчаното от Има Такъв Народ държавното управление се крие " дългата ръка на Доган ".

Борисов още един път се оплака, че деятелите на ГЕРБ били репресирани преди изборите на 11 юли, като загатна, че регионалният координатор на партията в Сливен Десислава Танева е била принуждавана да подписва сигнален протокол в Министерство на вътрешните работи. Мачкането, което ползват на хората ми - данъчни проверки на всичко, което е към мен. Заради Спецов... Идват, смъкват плакати от магазините, до момента в който не свалиш плаката, те чагъртат ", възмути се Борисов. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР