Бившият председател на Сметната палата Цветан Цветков е сключил спогодба

...
Бившият председател на Сметната палата Цветан Цветков е сключил спогодба
Коментари Харесай

Сметната палата с кинжален удар срещу бившия си шеф

Бившият ръководител на Сметната палата Цветан Цветков е сключил конвенция за постройката й, която буди подозрения, че е неизгодна за институцията. Това сподели изпълняващият пълномощията на ръководител на Сметната палата до избора на нов Горица Грънчарова-Кожарева на брифинг, на който бяха показани обстоятелства и документи, свързани с работата на институцията до 18 юли.

Грънчарова уточни, че Цветков се е съгласил да заплати обезщетение на лица, водещи против Палатата дело за стотици хиляди левове и в същото време е отказал да продължи друго дело на институцията против същите лица за над 1 млн. лева Тя изясни, че парите са дължими от тях на Сметната палата за осъществен от нея ремонт на постройката, в която са били притежатели. Впоследствие Цветков е платил на тези лица и над половин милион лв., с цел да придобие Сметната палата каузи им от административната постройка на Палатата, предава Българска телеграфна агенция.

За случая е сезирана Прокуратурата, която би трябвало да реши дали има данни за осъществено закононарушение.

На въпрос за какво в този момент излиза информацията за ощетяването на институцията от предходния й началник, Грънчарова изясни, че въпросът не е бил предпочитан за администрацията й и че чак в този момент се разполага с цялостния набор от документи за него.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР