Бившият председател на съда в Раднево Евелин Драганов, заплашил своя

...
Бившият председател на съда в Раднево Евелин Драганов, заплашил своя
Коментари Харесай

Оправдаха съдия за заплаха за убийство - човекът така си говорел

Бившият ръководител на съда в Раднево Евелин Драганов, заплашил своя служителка, че ще избие фамилията й, е оневинен с претекст, че по този начин си приказва по принцип.

Това излиза наяве от излезлите в този момент претекстове на състав на Софийски градски съд (СГС) с ръководител Веселина Ставрева, който в края на предходната година реши, че той е почтен, заяви правният уебсайт " Лекс ".

" Мръсна к****, в този момент ще сляза долу и ще ти счупя ръцете и краката, ще смачкам теб и майка ти, ще затрия целия ти жанр до последното семе, ще избия цялото ти семейство, ще отрежа главата ти, ще изпълня устата ти с червеи” - с тези думи Драганов заплашил през есента на 2013 година деловодителката Йовка Митева.

Заради това му беше повдигнато обвиняване за за закана с ликвидиране. Според съда той в действителност е изрекъл тези думи, само че те не може да се възприемат като закана за ликвидиране, тъй като езиковият му речник бил подобен и се държал по този начин и с други сътрудници през съвсем целия си мандат.

Обвинението против Драганов е за позвъняване по вътрешния телефон, като той още с повдигането на слушалката почнал да сипе заканите към Митева поради изискана информация от Висшия правосъден съвет, която съгласно него не била изпратена. Пострадалата се разплакала пред колежката си в стаята, а откакто пристигнала и друга служителка не обяснила за какво плаче, а единствено показала с пръст нагоре.

Драганов и отбраната му изрично отхвърлят въобще той да е водил диалог по телефона с Митева, като акцентират, че тя не е говорила за закана с ликвидиране месеци наред, а за пръв път е направила това в досъдебното произвеждане. По делото е открито, че жалбата на Митева против Драганов идва съвсем 8 месеца след въпросния диалог.

За да обясни случая, съдът назначи психолого-психиатрични експертизи и за двамата, а изводите на специалистите са се оказали с основно значение за изхода на делото. Според заключението за Драганов, той е „ свръхсензитивен към занемаряване, обиди и отменяне, внимателен в инициирането на обществени контакти, лековерен досега, в който се почувства предаден “.

„ Поради последното, движимостите лица са приели, че е допустимо при условия, в които подсъдимият Драганов се усеща подценен, измамен или заплашен, да изпитва нападателни или враждебни импулси и да реагира с неучтивост и вулгарност по отношение на източника на тези усеща “, пишат още специалистите.

Според движимостите лица Митева е изпитала мощни отрицателни страсти от държанието на Драганов, само че те не можели да се отнесат като боязън и увереност за реализиране на опасността с ликвидиране. В заключението си те споделят, че прекарванията на дамата са по-скоро в подтекста на неприятните взаимоотношения в съда, а не на закана с ликвидиране. Те допълват, че неслучайно Митева е останала на работа.

В претекстовете си съдът написа, че с цел да е налице закана с ликвидиране, Драганов е трябвало да осъзнава наличието на опасността и тя да е възприета като действителна от жертвата, написа dir.bg. " Следва да се подчертае, че сходен нрав на работа, изводимо от показанията освен на чиновници, само че и на съдии, работещи в съда, Драганов е имал през съвсем целия си мандат на председателстващ съда в гр. Раднево, което въпреки и обидно, не е било в положение да провокира възможност от застрашеност за живота и/или здравето на работещите там, включително и на Митева “, допълват съдиите.

Присъдата обаче към този момент е протестирана пред Софийския апелативен съд.

Междувременно преди две седмици Софийска градска прокуратура повдигна обвинявания на Евелин Драганов и юрист Филип Горов от Стара Загора за опит към персонално укривателство. Събрани са доказателства, че в интервала от 27 януари м.г. до 31 май м.г. дружно и по настрана те са създали опит да оказват помощ на друга подсъдима съдийка от Раднево - Люба Петрова, да бъде осуетено наказателно гонене по отношение на нея.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР