Бившият председател на Районен съд - Благоевград Екатерина Николова се

...
Бившият председател на Районен съд - Благоевград Екатерина Николова се
Коментари Харесай

Съдийка се жали от дискриминация при разпределяне на кабинети

Бившият ръководител на Районен съд - Благоевград Екатерина Николова се жалва от дискриминация при разпределение на кабинетите в постройката на съда.
Николова е подала тъжба до Комисията за отбрана от дискриминация против сегашната председателка Вера Коева, само че оттова излезли с решение, че няма нарушавания. След това Николова обжалвала решението, само че всички магистрати от Административен съд - Благоевград са се отвели и делото е пратено в Кюстендил.
До любопитния проблем се стигнало откакто арбитър Николова излязла в отпуск през 2017 година По това време схванала, че има разбъркване на работните места на съдиите. Стигнало се до неколкократно преместване на движимостите в разнообразни кабинети, а на Николова не било обещано право да си избира с кой сътрудник да е в една стая. След като се върнала от отпуск открила, че движимостите й въпреки всичко са преместени там, където тя не желала. Последвали нови разправии кой къде да работи, вследствие на които арбитър Николова стигнала до извода, че по отношение на нея е упражнена дискриминация от наследничката й на поста. Твърди, че е третирана неравно с останалите от новата шефка на съда Вера Коева.
След края на отпускарския сезон въпреки всичко арбитър Коева удовлетворила желанията на всички.
КЗД е открила, че арбитър Коева не е нарушила възбраната за дискриминация по симптом " персонално състояние ".
Въпросът с кабинетите е въпрос по целенасоченост, възложен в пълномощията на ръководителя на съда, аргументира се и Административният съд в Кюстендил и отхвърли жалбата, като решението предстои на касационно обжалване. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР