Бившият председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който

...
Бившият председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който
Коментари Харесай

Адвокатката на общинаря Влайков, който си призна за убийството на бизнесмен, посочи вината у... загиналия

Бившият ръководител на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който беше наказан на 3 години и 4 месеца затвор поради гибелта на предприемача Наско Тонкев, единствено е признал обстоятелствата и събитията в обвинителния акт. Това посочи пред bTV юристът му Елвира Панкова, представена от Блиц.

 
Заради признанията си Влайков получи по-лека присъда.
 
По думите на юриста, той е дал оръжието на потърпевшия, който също имал позволение за оръжие.
 
„ Наказание от пет години е прекомерно тежко “, счита тя.
 
„ Не е бил в пияно положение. Отчетено е 0,76 промила час след случая. Дали той е използвал алкохола преди случая или след случая не е ясно. Няма да е учудващо в случай че човек, след подобен случай, изпие глътка или две алкохол “, сподели още юристът.
 
Наско Тонкев почина от револвера на Влайков. Изстрелът създаде 6-годишно дете. Всичко се разви по време на ваучър на 31 август 2017 година. Тогава фамилията на общинския началник било поканено на рожден ден на 6-годишното хлапе, което било наследник на негов другар. Тържеството било в ресторанта на Тонкев, където имало непокътната маса за 20 души. Влайков взел със себе си законния си револвер " Глок 21 ".
 
„ Най-вероятно потърпевшият го е дал на детето – индивидът, който е изгубил живота си. Той е бил с лице към детето. Моят подзащитен е бил с тил към лицето “, съобщи юрист Панкова.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР