Бившият председател на Камарата на представителите Нют Гингрич каза в

...
Бившият председател на Камарата на представителите Нют Гингрич каза в
Коментари Харесай

Гингрич казва на републиканците в Камарата на представителите да „стоят твърдо“, докато Сенатът преговаря за споразумение за границата

Бившият ръководител на Камарата на представителите Нют Гингрич сподели в сряда, че се надява републиканците да „ стоят твърдо “, до момента в който техните сътрудници в Сената договарят за съглашение с демократите по отношение на сигурността на границите и финансирането на Украйна.

„ Надявам се, че републиканците в Камарата на представителите ще останат твърди и ще кажат на републиканците в Сената: „ Искаме същински законопроект за границите или нищо. И няма да предават помощта на Украйна, без да се грижат за американската граница ", сподели Гингрич в шоуто " Cats & Cosby " по 77 WABC.

Говорителят Майк Джонсън, R-La., се срещна с президента Байдън и водачите на Конгреса в Белия дом в сряда следобяд, с цел да обсъдят спомагателен пакет за национална сигурност, пожелан от президента.

Байдън желае Конгресът ще отпусне милиарди спомагателна помощ за Украйна, Израел и Тайван. Но републиканците в Камарата на представителите са безапелационни, че Байдън първо би трябвало да се съгласи с техните претенции за сигурност на границите, преди още долари на данъкоплатците да потекат към Украйна.

Бившият ръководител на Камарата Нют Гингрич, R-Ga., се вижда в Капитолия на Съединени американски щати, преди да влезе в кабинета на ръководителя на Камарата на представителите Кевин Маккарти, R-Калифорния, във вторник, 31 януари 2023 година (Том Уилямс/CQ-Roll Call, Inc посредством Getty Images)

„ Ние не си играем на политика с това, ние настояваме за същинска, трансформираща смяна на политиката, тъй като това е, от което американският народ се нуждае и заслужава, и че те също изискват “, сподели Джонсън в сряда преди срещата си с Байдън.

Предложеният пакет за национална сигурност включва 61,4 милиарда $ за Украйна, 14,3 милиарда $ за Израел (с 10,6 милиарда $, отпуснати за военна помощ), 13,6 милиарда $ за някои разпореждания за сигурност на границата и обилни вложения в помощ за сигурността на Индо-тихоокеанския район, общо към 7,4 милиарда $. Освен това има 9 милиарда $, предопределени за филантропична помощ в Украйна, Израел и Газа.

Джонсън сподели, че желае изясненост от Байдън по отношение на крайната игра и тактика на Украйна, отчетност за средствата и увещание, че Украйна „ няма да бъде различен Афганистан.. Но първият му приоритет беше „ граница, граница граница. “ 

Миналата година законодателите на Републиканската партия в Сената хвърлиха ключ в проектите за единомислещо приемане на спомагателен акт, който обвързва помощта за Украйна и Израел, и твърдяха, че те би трябвало да бъдат разграничени. Сега обаче републиканските законодатели свързаха спомагателната помощ от 60 милиарда $ за Украйна с промени в политиките за сигурност на границите като причина за приемането й, макар че президентът на Украйна Володимир Зеленски насочи няколко молби на Капитолийския рид за продължение на помощта.

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън (R-LA) приказва по време на конференция след конференцията на Републиканската партия в Капитолия на Съединени американски щати на 17 януари 2024 година във Вашингтон, окръг Колумбия. (Кент Нишимура/Гети изображения)

Байдън изрично отхвърли предлагането на Камарата на републиканците за граница, H.R. 2, което Камарата одобри предишния май. Демократите желаят изчерпателен законопроект за промяна на имиграцията, който ще даде прошка и път към поданство за милиони незаконни имигранти, живеещи в Съединените щати.

Повече от 300 000 мигранти на границата сред Съединени американски щати и Мексико през декември, връх за всички времена.

Сен. Джеймс Ланкфорд, R-Okla., води договарянията по двупартийно гранично съглашение, за което републиканците в Сената се надяват, че ще разреши на пакета за национална сигурност да се придвижи напред, само че Джонсън сподели в сряда след срещата си с Байдън, че позицията на Републиканската партия в Камарата към момента е HR 2.

„ Надявам се, че [в Сената] ще измислят нещо свястно. Но това, което споделих през цялото време е, че би трябвало да имаме H.R. 2 или негов функционален еквивалент “, сподели Джонсън пред водещата на Fox News Лора Инграхам.

Съединени американски щати Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън (R-LA) се насочва към пресата след среща с президента на Съединени американски щати Джо Байдън и водачи на Конгреса отвън западното крило на Белия дом във Вашингтон, окръг Колумбия, сряда, 17 януари, 2024 година (Salwan Georges/The Washington Post посредством Getty Images)

„ [H.R. 2] има доста значими разпореждания. Реформираме убежището и нарушавания развой на условно освобождение. Възстановяваме Remain-in-Mexico от ерата на Тръмп политика, която е от значително значение. И вие слагате завършек на улавяне и стартиране, " сподели той.

" Трябва да изградим още веднъж стената. Има и други детайли, само че някои от тях са основни, с цел да спрем поток. "

Въпреки това водачът на малцинството в Сената Мич Макконъл, R-Ky., сподели пред кореспонденти, че границата не би трябвало да бъде единственият приоритет за републиканците.

„ Останалата част от сметката е значима. По нас ни стрелят. Хусите стрелят по нашите кораби, по търговски кораби. Имаме война в Израел, война в Украйна. Сигурен съм, че китайците не бяха удовлетворени от резултата от президентските избори в Тайван преди няколко дни “, сподели Макконъл. „ Мисля, че е време да продължим с добавката и чакам, че ще бъде пред нас идната седмица. “

Гингрич, в шоуто „ Cats & Cosby “, не се съгласи с Макконъл и акцентира значимостта на граничната сигурност за американския народ, макар че сподели, че поддържа войната на Украйна против съветския президент Владимир Путин.

„ Американската граница е най-малко толкоз значима за американците, колкото и украинската граница. И аз съм доста за прекъсването на Путин, само че също по този начин съм в действителност, в действителност угрижен от чистите цифри, които Байдън донесе в тази страна и цялостната непочтеност на тяхната стратегия “, сподели той.

Елизабет Елкинд и Чарлз Крейц от Fox News Digital способстваха за този отчет.

Крис Пандолфо е публицист за Fox News Digital. Изпращайте препоръки на [email protected] и го следвайте в Twitter @ChrisCPandolfo.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР