Бившият председател на Камарата на представителите Кевин Маккарти подава оставка

...
Бившият председател на Камарата на представителите Кевин Маккарти подава оставка
Коментари Харесай

Кевин Маккарти ще напусне Конгреса в края на тази година

Бившият ръководител на Камарата на представителите Кевин Маккарти подава оставка от Конгреса и ще го напусне в края на тази година, разгласи той в коментар на Wall Street Journal в сряда - дълго чакано решение, което идва два месеца след невижданото му премахване от председателския пост.

Решението на Маккарти ще понижи така и така исторически слабото болшинство на Републиканската партия в Камарата на представителите, което предходната седмица понижа след изключването на някогашния реп. Джордж Сантос от Ню Йорк. С какво пространство ще работят републиканците през идната година ще зависи от резултата от няколко изключителни избори през 2024 година

Маккарти, който е на поста от 17 години и е прекарал огромна част от тях на лидерската маса, похвали достиженията си в публикацията и даде да се разбере, че не съжалява за мандата си. Маккарти, който се бори през 15 изтощителни рунда, с цел да завоюва чукчето на оратора през януари, беше отхвърлен единствено девет месеца по-късно, откакто вбеси десния си фланг, тъй като пусна законопроект за краткотрайни разноски на пода с поддръжката на демократите.

„ Независимо от възможностите или персоналната цена, постъпихме вярно. Това може да наподобява демоде във Вашингтон в наши дни, само че постигането на резултати за американския народ към момента се чества в цялата страна “, написа той.

„ Никога не бих могъл да си показва пътуването, когато за първи път хвърлих шапката си на кръга “, продължи той. „ Отивам, знаейки, че съм оставил всичко на терена – както постоянно, с усмивка на лицето. И поглеждайки обратно, не бих го постигнал по различен метод.

Републиканците в Камарата на представителите възнамеряват да почетат Маккарти на празненство идната седмица, съгласно копие от поканата, предоставена на CNN. Тържеството беше планувано преди общественото изказване на Маккарти, само че републиканците чакаха, че той няма да се кандидатира за преизбиране и желаеха да провеждат празненство, с цел да благодарят на Маккарти и да го изпратят, сподели източник, участващ в планирането, пред CNN.

Маккарти напуща Конгреса, откакто си сътвори няколко врагове в границите на конференцията на Републиканската партия. Представителят на Флорида Matt Gaetz бързо направи победна обиколка, публикувайки „ McLeavin “ и популяризирайки пуснато преди този момент тринадесетминутно видео, основано на свалянето на McCarthy, което той управлява.

Лидерът на болшинството Стив Скализ, републиканец от Луизиана, който служи дружно с Маккарти в продължение на съвсем две десетилетия, пожела триумф на приятеля си и въпреки да се надяваше Маккарти да остане в редиците, той уточни „ персоналния “ темперамент на решението.

Скализ неведнъж акцентира, че „ да бъдеш някогашен ръководител е сложна работа “, намеквайки за напрежението, което остава в конференцията на Републиканската партия след свалянето му от власт. Маккарти присъстваше спорадично на срещите, само че някои членове демонстрираха, че наличието му не е добре пристигнало.

предходна Следващия

Маржът на републиканците ще зависи от специфичните избори за местата на представителя на Демократическата партия Брайън Хигинс от Ню Йорк и представителя на Републиканската партия Бил Джонсън от Охайо през идната година и резултата от изборите в Ню Йорк за заместител на Сантос на 13 февруари. Джонсън се чака да напусне през първото тримесечие на 2024 година Хигинс е плануван да напусне някъде през февруари.

Републиканците в Камарата на представителите ще слязат до тънка разлика от два гласа или с напускането на Джонсън, или в случай че мястото, освободено от изключването от Джордж Сантос, бъде заето от демократ. Но тази разлика може да се върне назад до марж от три места, когато Хигинс напусне.

„ Ще продължи да става все по-тесен “, призна Скализ за намаляващото болшинство.

Председателят на Националния републикански комитет на Конгреса, конгресменът Ричард Хъдсън от Северна Каролина, благодари на Маккарти за неговия „ принос към нашата страна и за увеличение на републиканското болшинство в Камарата на представителите “.

„ Остър като бръснач политически разум, Кевин персонално събра стотици милиони долари и набра стотици разнообразни претенденти, които ни изведоха от надълбоко малцинството до болшинството “, сподели Хъдсън в изказване. „ Тази отдаденост към построяването на нашата партия се ражда от мощна обич към страната и сърце за работа, което стимулира Кевин в основата му. “

Маккарти пусна и видео, в което разказва решението си.

„ Но в този момент е време да преследвам пристрастеността си на нова сцена “, сподели Маккарти във видеото. „ Докато ще напусна Къщата в края на тази година, в никакъв случай, в никакъв случай няма да се откажа да се удрям за тази страна, която обичам толкоз доста. “

Тази история е обновена с спомагателни разработки.

Кристин Уилсън от CNN способства за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР