Бившият председател и главен изпълнителен директор на групата на Volkswagen

...
Бившият председател и главен изпълнителен директор на групата на Volkswagen
Коментари Харесай

Почина Фердинанд Пиех, който превърна Volkswagen в глобален лидер в автоиндустрията

Бившият ръководител и основен изпълнителен шеф на групата на Volkswagen Фердинанд Пиех, който трансформира немската компания в световен водач в автомобилната промишленост, е умрял, оповестява Reuters, базирайки се на Bild.

Според информацията 82-годишният бизнесмен е умрял в Розенхайм, Бавария, в неделя. Информацията е била доказана от брачната половинка му Урсула, само че до момента представители на компанията не са излезли с коментар.

Пиех е индивидът, който стои зад връзката сред Volkswagen с Porsche. Всъщност този развой е стартират още от дядо му - Фердинанд Порше, който създава емблематичния модел Beetle през 1934 година.

Под ръководството на неговия внук групата на Volkswagen навлиза в сегмента на първокласните коли с покупката на имена като Bentley и Buggati. В същото време той развива добре и сегмента на по-достъпните модели с марките Seat и Skoda.

Пиех става ръководител на борда на шефовете на Volkswagen през 1993 година, когато групата е в съществено финансово усложнение. Той съумява да " избави " групата с нетрадиционен метод - агресивното изкупуване на разнообразни марки коли.

Така към 2012 година Volkswagen към този момент управлява дялове в 12 обособени автомобилни марки, в това число държи част от Lamborghini.

На 65-годишна възраст Фердинанд Пиех се отдръпна от дейното ръководство на немския тръст, само че продължи да взе участие в надзорния съвет на групата. След " Дизелгейт " Пиех се отдръпна дефинитивно от ръководството.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР