Бившият посланик на Обединеното кралство в ЕС Марк Роджърс обвинява

...
Бившият посланик на Обединеното кралство в ЕС Марк Роджърс обвинява
Коментари Харесай

Бившият британски посланик в ЕС: Политиците на Брекзит са зашеметяващо непочтени

Бившият дипломат на Обединеното кралство в Европейски Съюз Марк Роджърс упреква някогашни министри в " недобросъвестност спираща дъха " за Брекзит, оповестява " Политико ". Аргументите им " карат търговците на змийско масло да се изчервят ".

Сър Марк Иван Роджърс е непрекъснат представител в Европейския съюз от 4 ноември 2013 година до оставката си на 3 януари 2017 година Във връзка със положението на Брекзит, Роджърс вижда " комплицирано мислене " в държавното управление и предизвестява, че " отрицанието е много универсално " във всички участващи в дебата.

" Вярвам, че рисковете са доста по-високи, в сравнение с допускат пазарите и коментаторите. Сега е наложително да излезем от това основаване на легенди ", разяснява той.

Лекцията на Роджърс съдържа рецензии за договорката на Тереза ​​Мей, останалите, които желаят " гласовете на народ " и договарящите в Брюксел. Но най-суровите му думи са непокътнати за политиците на Брекзит, които съгласно него заобикалят да приказват съществено или какво в действителност значи това, по какъв начин работи и накъде води.

Той разяснява, че някогашният министър Борис Джонсън, Дейвид Дейвис и Доминик Рааб са нечестни, повтаряйки изказванието, че на държавно управление е препоръчана комерсиална договорка в жанр Канада от ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск.

Роджърс прибавя, че в реалност, сходна договорка се предлага на Англия, единствено като Северна Ирландия остава в регулаторния и митнически режим на Европейски Съюз - нещо, на което държавното управление, в никакъв случай няма да се съгласи.

За " слух ", че Англия може просто да напусне Европейски Съюз във връзка с изискванията на Световната комерсиална организация, Роджърс назовава това " жестоко занемаряване на отговорност и голям неуспех на водачеството, под прикритието на все по-празна изразителност за изменничество и измама ".

Тъй като комерсиалната договорка с Европейски Съюз в последна сметка ще бъде от значително значение, той твърди, че " вие явно няма да спечелите нищо, като се сгромолясате изцяло по разпоредбите на СТО, а по-късно ще би трябвало да се опитате да се качите назад по хълма до преференциална договорка, под голям напън. "

" Просто давате съвършената договаряща ръка на другата страна ", изяснява Роджърс.

Той предвижда, че бъдещето на Англия ще " зацикли " до едни непрекъснати, неспирни договаряния с Европейски Съюз: " Животът след Брекзит ще бъде унищожен с едно дълго, мъчно преговаряне, едно след друго, с най-близките ни съседи и най-големи търговски сътрудници. И тези договаряния ще принудят да вършим доста тежки избори ".

" Няма никакъв скок към свободата, който дефинитивно да завърши това ", добавя той.

Борис Джонсън, Дейвид Дейвис и Доминик Рааб не отговорят на молба за коментар на " Политико ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР