Бившият полицай Венцислав Караджов, обвинен за убийството на родителите му,

...
Бившият полицай Венцислав Караджов, обвинен за убийството на родителите му,
Коментари Харесай

Полицаят, обвинен в двойно убийство, обяви гладна стачка

Бившият служител на реда Венцислав Караджов, упрекнат за убийството на родителите му, е оповестил гладна стачка в пандиза. Това сподели пред " Марица " неговият бранител адв. Зоя Тошкова.

Стачката е почнала преди 5 дни, тъй като не му се обезпечава лекуване от страна на затворническата администрация.

" От преди месец има съдебномедицинска експертиза, която потвърждава, че има огромен камък в жлъчката, камъни в бъбреци, разширени вени, дископатия и други. Необходимо е оперативно лекуване ", разяснява тя.

На последното съвещание по делото против Караджов в Апелативния съд стана ясно, че Караджов се оплаква от голям брой болести. Самият той се оплака, че не му се обезпечава съответна здравна грижа, както и лекуване в болница. Според движимостите лица обапче неговото положение не е в условия на неотложност и необходимост, и не съставлява спънка за престоя му зад решетките. Следващото съвещание по делото против експолицая е на 15 декември, сряда.

До ново разглеждане се стигна откакто Върховен касационен съд анулира доживотната присъда на Караджов, упрекнат в убийството на родителите си. Последната дума бе на Апелативния съд, само че делото още веднъж се върна тъкмо там за ново разглеждане поради позволени процесуални нарушавания и след тъжба на самия някогашен служител на реда и юриста му.

Припомняме, че Венцеслав Караджов бе посочен за екзекутор на своите майка и татко Божура и Цветан Караджови на 15 май 2016 година. Мотивът за бруталното ликвидиране, съгласно обвиняването, била къщата, за която някогашният служител на реда водил дело против родителите си. Тъй като го изгубил, се решил на крайната стъпка. Според обвиняването ги прострелял с револвер " Макаров " с общо 8 патрона, само че оръжието по този начин и не беше намерено.

" Вече шест години продължава този фарс без никакви доказателства ", сподели Караджов на влизане в правосъдната зала при последното съвещание.
Свързани вести Полицай по случая Караджов: Над 8 часа гледахме записи от камери, никой различен не приближава къщата на убитите
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР