Бившият пакистански премиер Имран Хан заяви днес, че двамата нападатели,

...
Бившият пакистански премиер Имран Хан заяви днес, че двамата нападатели,
Коментари Харесай

Имран Хан обвини действащия пакистански премиер, че е наредил покушението срещу него

Бившият пакистански министър председател Имран Хан съобщи през днешния ден, че двамата нападатели, които откриха огън по него в Уазирабад, са се пробвали да го убият, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция. По него беше открит огън през вчерашния ден по време на протестния поход, който политикът води към столицата Исламабад.

По думите на Хан при стрелбата е умрял един човек, а единадесет са били ранени. Изказването си той направи от болница в град Лахор, където бе признат след офанзивата. Имран Хан сподели още, че заговорниците за покушението му са трима.

Франс прес добавя, че от болничното заведение Хан е показал като поръчители на нападението настоящия министър-председател на Пакистан Шахбаз Шариф, министъра на вътрешните работи Рана Санаула и генерал-майора от разузнаването Фейсал Насър, заяви Франс прес. " Тези тримата се пробваха да ме убият ", се споделя в негово изказване, излъчено в Ютюб.

Dedicated to my bravest and courageous leader
— Kanwal Fatima (@PiyariMama)

Шариф и Санаула отхвърлиха обвиняванията и приканиха за бързо следствие на случая, съобщи Ройтерс.

Протестният поход на Хан цели да окаже напън за насрочване на предварителни избори и оставка на Шариф, пристигнал на власт отпред на коалиция, която смъкна Хан на парламентарния избор през април.

Имран Хан се зарече да продължи протестния поход към Исламабад незабавно щом се възвърне. Привържениците му проведоха през днешния ден митинги в цялата страна и блокираха основни пътни артерии в огромните градове. На места се стигна и до конфликти с органите на реда.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР