Бившият номер 1 в мъжкия тенис Анди Мъри (Великобритания) стартира

...
Бившият номер 1 в мъжкия тенис Анди Мъри (Великобритания) стартира
Коментари Харесай

Анди Мъри записа победа номер 500 в кариерата си на старта на турнира по тенис в Дубай

Бившият номер 1 в мъжкия тенис Анди Мъри (Великобритания) започва с победа на мощния шампионат на твърди кортове в Дубай (ОАЕ) с награден фонд 3.1 милиона $.

Мъри надви над канадеца Денис Шаповалов с 4:6, 7:6(5), 6:3 и записа триумф номер 500 в кариерата си на тази настилка.

Британецът се причисли към Роджър Федерер, Новак Джокович, Андре Агаси и Рафаел Надал, които са единствените други тенисисти, достигнали 500 победи на твърди кортове в професионалната епоха.

" Очевидно твърдите кортове са най-подходящи за мен през годините. 500 са доста победи, тъй че съм горделив от това. Няма доста играчи, които са правили това, тъй че е ужасно да стигна до 500 ", сподели Мъри.

Това беше едвам втората победа тази година за 36-годишния деец, който отпадна в първия кръг на Открито състезание на Австралия. Британецът не е успявал да премине оттатък третия кръг на шампионат от Големия шлем, откогато доближи четвъртфиналите на " Уимбълдън " през 2017-а.

Мъри, някогашен номер 1 в света и притежател на три трофеи от Големия шлем на сингъл, загуби мача си от втория кръг в Катар предходната седмица от 18-годишния Якуб Меншик и по време на провалянето изглеждаше, че извика " тази игра към този момент не е за мен ".

Той омаловажи тези мнения след успеха в Дубай, само че призна, че краят на кариерата му може да е близо.

" Хората от време на време разясняват доста това, което споделям на корта, а то не постоянно е рационално. Все още обичам да се състезавам, към момента обичам тази игра. Колкото по-възрастен ставаш, толкоз по-трудно е да се състезаваш с младите момчета. Не е елементарно, евентуално не ми остава доста време, само че ще направя всичко допустимо през последните няколко месеца ", сподели Мъри.

Вторият в схемата Андрей Рубльов (Русия) също започва с упсех в шампионата, откакто надви над Чжан Чжъчжън (Китай) с 6:7(4), 6:2, 6:4. Американецът Себастиан Корта отстрани Павел Котов (Русия) с 6:0, 6:2, а номер 7 Александър Бублик (Казахстан) завоюва против Томаш Махач (Чехия) с 2:6, 6:3, 7:6(5). Ботик ван де Зандсхулп (Нидерландия) победи шестия подложен Адриан Манарино (Франция) със 7:6(3), 7:5.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР