Бившият национал на България- Радостин Кишишев, коментира резултатите на лъвовете

...
Бившият национал на България- Радостин Кишишев, коментира резултатите на лъвовете
Коментари Харесай

Кишишев: Този национален отбор няма никаква визия, технически сме на ужасно ниво

Бившият национал на България- Радостин Кишишев, разяснява резултатите на " лъвовете " в Лигата на нациите и взе отношение в полемиката кой би трябвало да е идващият селекционер.

" Ситуацията изобщо не е розова. Получава се една огромна бездна сред нас и всички останали в Европа. Оказва се към този момент, че и против Грузия се радваме на точката и би трябвало да сме щастливи, че не сме изгубили. Това е цялостната покруса в обстановката. За страдание виждаме отражение на това, което се прави в България. Как изобщо се гледа на футбола от страна на ръководители и от нашата, като някогашни футболисти. Последните 15 години в реалност ситуацията е доста зле. Не можем да бъдем удовлетворени от равенството с Грузия, тъй като нямаме образ. Единственото, от което можем да бъдем удовлетворени, е, че момчетата демонстрираха темперамент и се сбориха, само че за жалост всичко останало липсва. Като футболни съставни елементи и качества не видяхме нищо изключително. И това не беше единствено при гостуването в Тбилиси, а като цяло във всички мачове в последно време.
 Кой ще е идващият прецакан?
Кой ще е идващият прецакан?

We need a hero...

Липсва ядро на този тим, всеки един мач се излиза с 4-5 промени, което не е обикновено за народен тим. Нито един път не сме излезли с една и съща отбрана. Да се заложи на дадени четири индивида и да изиграят най-малко 3-4 мача. Това не се случва. Все в някоя зона имаме пробойна и се заменя някой, футболистите имат нелоши качества, само че за жалост те не са задоволителни, с цел да играят в националния. В този тим би трябвало да са най-хубавите футболисти, става известно, че ние нямаме такив.

Георги Иванов не е дал някакъв подтик на момчетата. Националният тим би трябвало да е лицето на футбола в България. За страдание това е много под равнището на това, което по принцип би трябвало да бъде. Не мога да кажа, че Гонзо е направил нещо. И Ясен Петров да беше, резултатите отново щяха да са същите. Нормално е играчите да са в потрес след злополуката, само че те са експерти и трябваше да играят и да дадат максимума от себе си. Този тим няма никаква визия, отбраната не може да подаде топката напред, халфовете също, механически не сме на нужното равнище... Сред тези играчи има и опитни, и неопитни, само че къде са се учили през последните 10 години? Кой ги е учил, по какъв метод им е давал цялата методика? Как са ги обучавали тези играчи?! Всеки един от тях има пропуски в " А " -то и " Б " -то. Това е най-големият проблем ", продължи Кишишев.

" Изход има, би трябвало да се реже изкъсо и да се стартира отначало. Но от кое място и по какъв начин би трябвало това да се случи...? Има си експерти, които би трябвало да го вземат решение.

Колкото до новият треньор, спрягат се имената на Димитър Димитров и Николай Киров, най-вероятно Херо би поставил ред. С работата на Киров не съм осведомен в детайли. Димитров мисля, че би вкарал повече дисциплинираност. Той има и доста натъртено око, може да открие и по-подготвени футболисти. Ако би трябвало да предпочитам от двамата, бих избрал Херо. Въпросът е дали той желае да се нагърби с това. Той е бил отпред на националния тим и се реализираха положителни резултати. После беше съветник на Христо Стоичков, когато спечелихме над 20 точки в подготовка, само че никой не го помни това нещо. Оказа се, че при Камата сме спечелили най-вече точки в подготовка през последните 20 години ", съобщи участникът на Евро " 96 и Мондиал " 98.
 Толкова по-слаби ли са националите от Лудогорец и какво се случи със
Толкова по-слаби ли са националите от Лудогорец и какво се случи със " синята " халфова линия в Гибралтар?

Коментар на Тервел Илиев

" Много чужденци има е родното състезание. От тях половината са некадърни и по някакъв метод излизат очевидно по-евтини от българските играчи. От друга страна на нашита момчета не им са дава задоволително късмет. Проблемът е доста сложен, би трябвало изцяло да се оправят нещата. Клубовете би трябвало да разчитат повече на българи. Ето в този момент има ярък лъч в Левски, вижда се че има 5-6 играчи с положителни качества и Станимир Стоилов им дава късмет, станаха и национали. Трябва да се повярва на тези играчи и да им се дава вярната посока. А тази посока се дава от верния треньор, само че за жалост май и качествените експерти са по-малко, в сравнение с би трябвало ", показа още Кишишев.

" Не знам по каква причина Алън Пардю беше в ЦСКА. Той ме освободи преди време от Чарлтън. Когато той беше управител на тима, изпаднахме, не съумя да го избави. Той пристигна по време на полусезона. На мен ми даде малко шансове, в които аз се показах доста добре. За страдание реши, че няма да съм му потребен през идната година, само че несъмнено интервалът му в Чарлтън не беше добър. В ЦСКА нямаше по какъв начин за няколко мача да поправя нещата ", приключи той.
 Гонзо даде обещание голям брой промени в националния тим, резултати щяло да има след 4-5 години
Гонзо даде обещание голям брой промени в националния тим, резултати щяло да има след 4-5 години

" Първо би трябвало да си подредим къщата от вътрешната страна "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР