Бившият наставник на Левски и Лудогорец Стойчо Стоев даде интервю

...
Бившият наставник на Левски и Лудогорец Стойчо Стоев даде интервю
Коментари Харесай

Стойчо Стоев: Лудогорец все още е пред всички останали, за шеф на БФС трябвя да е финансово независим

Бившият ментор на Левски и Лудогорец Стойчо Стоев даде изявление за излъченото "Домът на футбола " по DIEMA SPORT . Той приказва за положението на клубния футбол у нас, за идния конфликт на Лудогорец с Ференцварош, за мачовете на българския народен тим по пътя към Евро 2020, както и за последните случки в БФС.

„ Следя шампионата. Голяма конспирация не бих споделил, че има. Лудогорец е по-напред от другите преследвачи, към момента е мъчно за другите тимове. В даден мач може да успееш да вземеш добър резултат, само че не и в дълготраен проект. Трябва да имаш първокласен състав от футболисти. На вяска една позиция да имаш футболист. Трябва да имаш пари, а, в случай че ги имаш би трябвало да ги влагаш в такива футболисти, естествено, че и бюджетите се разрастват. Естествено има и някаква възвращаемост. В България обаче няма такава такава възвращаемост. Основно у нас става с продажба на даден футболист или в присъединяване в Шампионската Лига или Лига Европа. Стремежът на множеството клубове е с по-малки средства. Затова Лудогорец е сложен за превъзмогване като цяло “.

„ Нямам визия какво значи близо. Един треньор би трябвало да е близко и надалеч. Трябва да има връзка. Най-важното за Лудогорец е да се класира в Лига Европа. Изживял съм го този път. Едно некласиране води до съществено напрежение. Има успокоение и убеденост като се класират. Особено като се представяш добре в Европа. После идваш в България и имаш задоволително футболисти, които да ротираш и успяваш “.

„ Сега имат един тежък мач с Ференцварош. Пределно им е ясно, че в случай че играят за хикс ще берат кахъри. Ференцварош са тим, който няма да излезе в Разград да търсят успеха незабавно. Ще търсят своите шансове. Ще е значимо да не позволен гол и, в случай че могат, да излъжат Лудогорец “.

„ Има мачове, в които може да направиш еднакъв или загуба, а след това в различен мач да изглеждаш по-добре. Ще пристигна и системата при нас. Има доста енща, които не ми харесват. Много се забавя времетраенето, тимовете излизат от темп, губи се динамичността. Излишни разправии, гледания. Мачът се опорочава и за двата тима “.

„ След като мачът не е почнал, имаме шанс- Първо би трябвало да преодолеем Унгария. Не са по-добри от нас. Но това не трябва да ни води в една огромна еуфория. Имахме шанс със жребия. Самия треньор си има визия, визия за метод на работа, по какъв начин да противодейства. Защитаваме се добре, използваме празните пространства и нападаме. Имаме бързи футболисти. Това е образа на българския футбол последните години. Може би е добре, че не се стремим да се надиграваме. И почитателите го знаят, че футболът ни не е на доста високо равнище. Феновете желаят да виждат един народен тим, който се раздава, да играе добър футбол. Трябва да радва хората “.

„ Ясно е, че става комплицирано, в случай че се класираме на Европейското, имаме съществени съперници. Първо обаче да прескочим препядствията до там “.

„ Трудно е да се реши, виждаме, че не се поулчиха нещата, които бяха при предходното управление. Донякъде обвиняванията няма по какъв начин да вилият на тях, приказвам спортно-технически. БФС е институция, която управлява българското състезание. Да праразпределя парите по отношение на потребностите на тимовете, да им дава една добра опция за тренировки, където да се показват по-добре. В тая връзка новият президент, който е някой обвързван с футбола – финансово самостоятелен, като няма кой да му въздейства, с цел да взима уверени решения. В Изпълкома не би трябвало да има хора от клубовете, това за мен е цялостен парадокс. И там би трябвало да са финансово самостоятелни хора, които да работят като филантропи, а не да събират средства за себе си, а да се стремят да оправят българския футбол. Трябва да има разбиращи и занимаващи се хора с тази материя. Трябва да е компилиация от управител и човек, разбиращ от тази материя и естествено финансово самостоятелен “.

Цялото изявление със Стойчо Стоев можете да видите във видеото.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР