Бившият нападател на Милан Алберто Джилардино даде неочакван съвет на

...
Бившият нападател на Милан Алберто Джилардино даде неочакван съвет на
Коментари Харесай

Бивш играч на Милан съветва Кутроне: Махай се, не ти дават шанс

Бившият нападател на Милан Алберто Джилардино даде непредвиден съвет на огромния гений в редиците на „ росонерите” – Патрик Кутроне. Някогашния национал на Италия посъветва 21-годишния футболист да потърси метод да си тръгне от „ Сан Сиро”.

В момента Кутроне е част от младежкия народен тим на Италия, който се изявява на Европейското състезание. През предишния сезон геният се трансформира в периферна фигура за клуба си, изключително след зимния трансфер на поляка Кжищоф Пионтек. Кутроне записа едвам 12 мача като титуляр през целия сезон 2018/2019.

И Торино, и Фиорентина демонстрират интерес към младока, който е оценен на 25 милиона евро. „ Бих го посъветвал да се махне от Милан, тъй като би получил повече шансове за игра на друго място”, разяснява Джилардино пред „ Гадзета дело спорт”.

„ Кутроне може да има бъдеще надалеч от Милан, на място, където ще има своята роля, където ще се радва на поредност и развиване с концепцията да се трансформира във значим футболист.”

„ Той се усъвършенства доста през тази година и може да извършва няколко функции в офанзива. Млад е и ще коства доста, само че мисля, че трансфер би бил подобаващ за него.”

В същото време Джилардино нямаше по какъв начин да не отхвърли класата на Пионтек. Полякът дойде на „ Сан Сиро” през януари, като към този момент имаше 19 гола в 21 мача за Дженоа. С екипа на „ росонерите” таранът добави още 11 гола в други 21 мача. „ Играч, който съумява да означи 30 гола в Италия с право би трябвало да бъде окуражителен. Той обича да играе вътре в наказателното поле, тъкмо като мен. Работата с треньор като Марко Джампаоло може да се окаже повратна точка в неговата кариера. Този човек оказа помощ на Фабио Куалярела да стане голмайстор №1 в калчото през предишния сезон. Под негово управление израснаха играчи като Дуван Сапата, Патрик Шик и Джанлука Капрари. Работата с Джампаоло може да увеличи равнището на Пионтек до това на водещите нападатели в Европа”, заключи Джилардино.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР