Бившият нападател на Левски - Валери Божинов, изрече доста силни

...
Бившият нападател на Левски - Валери Божинов, изрече доста силни
Коментари Харесай

Божинов: Мъри премахна предателите от Герена, за мен той е президент и премиер на държавата и Левски

Бившият нападател на Левски - Валери Божинов, изрече много мощни думи в изявление за Gong.bg по адрес за Левски и наставника на отбора Станимир Стоилов. Той показа, че Стоилов е премахнал предателите от "Герена " и, че за него Мъри е президент и министър председател на страната и Левски.

Той показа още, че ЦСКА е трябвало да отбрани младия си футболист Асен Дончев, след грешката, която направи в мача със Сейнт Патрикс. Божинов разкри, че преди стъпи на "Армията " новият треньор на "червените " - Саша Илич, е възнамерявал да построи тим единствено от българи.

Публикуваме втората част от изявлението на Божинов пред Gong.bg .

- Може ли Левски да стане първенец и да направи сериозен пробив в Европа?

- Не. Нещата са сложни за бъдещето на клуба, за тима, за момчетата, за него (Николай Михайлов). Да не губи фокус и централизация. Той е водачът, той е индивидът. Да не се лишават функционалностите, които той има и може. Да продължава да го прави, да държи съблекалнята, да държи всичко, което е обвързвано с Левски, както той, по този начин и всички други момчета и ще съумеят. Най-вече инатът.

Инати ли сме в живота, ние ще успеем. Феновете на Левски са инати, Мъри Стоилов също му споделил след мача с ПАОК, че е дебелоглав и това ми харесва. Той набива ината си в главите на футболистите, по тази причина има триумфи и по тази причина ще продължава да го прави. Когато искаш, когато го желаеш, не приказваме за пари, а за сърце, душа. Най-вече тук (сочи в главата).

Върнете лентата една година къде бяхме и къде сме в този момент. Ники Михайлов доста добре знае какво съм му написал. Това, което съм споделил, съм уверен, че ще се случи. На прав път са, крачка по крачка. Ти не можеш да правиш от горната страна, би трябвало изпод да тръгнеш.

- Тези неща ли върна Стоилов на "Герена "?

- Тези неща върна. Тук (отново сочи главата), сърцето, душата и ината. Виждате какво прави без пари, а си представете, в случай че има пари какво ще е. Тук става въпрос за доста ходове напред, а той е огромен състезател. Ако играе шах или покер, ще е доста огромен състезател (смее се). Мъри е със светлинни години пред останалите и с доста ходове пред останалите сътрудници и тимове, с които играе. Без да наскърбяваме никой.

- Левски ли ще бъде тимът, който вероятно може да прекъсне хегемонията на Лудогорец?

- Всичко е в ръцете на Лудогорец. Ако аз съм първенецът 11 години подред, всичко зависи от мен. Говорим за футболисти, в които господин Домусчиев влага, базата, стадионът, всяка година играят в Европа. Всичко си зависи от клуба, от притежателя господин Домусчиев, от футболистите, които взима. Той има опцията да си да купува качествени играчи и да влага в развиването на клуба. Така че, всичко зависи от него. Но на този стадий, моето предпочитание е моят обичан Левски да спре хегемонията. Топката е в ръцете на Лудогорец. Който направи по-малко неточности, той ще е първенец.

- Ти показва обществена поддръжка към един млад български футболист, откакто много хора го нападнаха. Говорим за Асен Дончев от ЦСКА, който сбърка при победния гол на Сейнт Патрикс против отбора на „ "червените ".

- Това момче заслужава моите почетения, моя почит и моята поддръжка заради простата причина, че ЦСКА играе в Европа, аз съм българин. Независимо, че съм левскар и обичам Левски, аз почитам алената общественост. Уважавам клуба ЦСКА, почитам почитателите на ЦСКА. ЦСКА играе в Европа. За нас българите е хубаво Левски, ЦСКА и Лудогорец да са в идната фаза, да са в групите на европейските шампионати. Не го познавам персонално момчето. Гледах мача, видях какво се случи. Сто % съм уверен и сигурен, че той не е желал това да стане. Да, от негова неточност позволиха гол, само че не видях никой от клуба, може би Саша Илич и момчетата да са го подкрепили, почитателите на стадиона също.

Грешката позволява българче, младо момче, може би му е първи мач в Европа. Станала е неточност, ти клубът ЦСКА би трябвало да излезеш след мача да подкрепиш това момче. Да му вдъхнеш кураж и убеденост. Дори думичката "Благодаря ". „ Не се притеснявай ", "Ние сме с теб ", "ЦСКА е с теб ". Няма нищо неприятно, това не коства пари. С това показваш почитание към българина Дончев. Той пази и се бори за ЦСКА. Играе за обичания си тим. Това дете желае поддръжка от почитателите, от цяла алена България, от управлението. Аз съм уверен, че от Саша е получил поддръжка, тъй като му е любим. Саша доста го почита и харесва. Но дайте да го подкрепим.

Това, че аз обичам Левски и ми е на сърце, само че това дете е българин. Това дете на следващия ден ще излезе и ще стане национал. Дай Боже, това, което му се случи в мача с ирландците, да му се върне, да вкара победния гол и да класира ЦСКА. Дайте да бъдем положителни, да бъдем хора, да бъдем откровени, почтени, да получи това дете поддръжка. Исках да видя дали някой от клуба ЦСКА ще се сети да напише с две фрази: "Не се притеснявай, ние сме с теб, клубът е с теб ". Няма нищо неприятно, едно "Благодаря ". Това нещо не коства пари.

Трябва аз, Валери Божинов, който е футболист на Септември, и левскар, да излезе и да го отбрани. Да, ще го защитя, тъй като съм българин и обичам тимовете си, които играят в Европа. Миналият мач избави ЦСКА, вкара гол против Черно море. Направил неточност, другият мач той ще вкара победния гол, Дай Боже. Но би трябвало от клуба да излязат, Саша да излезе да го защитят.

И аз съм правил неточности. Изпускал съм дузпа и са ме изгонили от Спортинг. Това дете би трябвало да бъде подкрепено. Неговият обичан тим, от клуба, от почитателите. Те не са желали той да сгреши, няма безгрешни хора. Това са неточности на младостта, уверен съм, че не го е желал. Има капацитет, има гения, потенциала, опцията. Щом Саша Илич го постанова, нека да остане дълго време да постанова български футболисти.

- Според теб Саша Илич ли е индивидът, който ще помогне на младите български футболисти?

- Той е, споделям го. Апел към всички почитатели на ЦСКА. Преди да пристигна Саша Илич неговата воля и предпочитание беше да направи тим единствено от българи, както беше със сръбските футболисти в Чукарички. Искам да го знаят това почитателите на ЦСКА, че Саша искаше да направи тим единствено от българи. Сигурен съм, че е го направи, уверен съм, само че би трябвало време. Има неща, които не зависят нито от мен, или от Саша. Ако са българи и играят на терена, значи Саша има вяра в тях и вижда капацитет в тях. Дайте да ги поддържаме. Това е българско наше момче. Ще стане национал, ще направи трансфер, ЦСКА ще изкара пари от него, примерно споделям.

Прави неточност, предишният мач вкарва гол. Да, съдбовна неточност в Европа, само че съм уверен, че това дете има потребност да усети поддръжка. Надявам се хората от ЦСКА да излязат и да го защитят и да покажат на почитателите, на цяла "червена " България, че стоят зад това момче. Ако клубът застане, и почитателите ще го създадат. Нека да не убиваме българските деца. На Димитър Тонев от Ботев Пловдив също му е тежко. Знаете какъв гений и футболист е. Там останаха той, Тошко Неделев, Генев, какво вършим? Ботев постоянно е създавал футболисти. Не желая да се греша в политиката на Ботев, само че доста са нещата. Тези деца желаят да играят и да се развиват, само че ние не им даваме опцията.

- Националният тим на България също има потребност от поддръжка. Ти показа към този момент, че си имал покана да се присъединиш към щаба на Младен Кръстаич, само че по справедливи условия не е било допустимо. Какво, съгласно теб, ще направи Младен Кръстаич? Той ли е подобаващият човек за националния тим в този миг?

- Убеден съм, че Борислав Михайлов и Георги Иванов са имали много благоприятни условия да разговорят с претендентите за поста. Не е бил самичък в листата Младен Кръстаич. Мисля, че Михайлов направи добър избор, за мен персонално. Аз съм привързан по отношение на сърбите. Кръстаич е сърбин, нашият (Славко Матич) е сърбин, Саша е сърбин. На Ботев не е, само че е от този район – Хърватска. Г-н Михайлов направи добър избор с Младен Кръстаич заради простата причина, че в сърбите има нещо. Като върнеш годините обратно, сръбските треньори постоянно са успявали у нас. Какво ще промени? Дай Боже да промени нещо, което до момента не сме виждали. Не съм работил с Младен Кръстаич, само че имах опцията да беседвам с него. Ще се видя с него. Но мисля, че ще бъде праволинеен дали към футболисти, дали към ръководители, дали към тима. Най-вече към футболистите.

Дано да вкара нещо, което в действителност до момента не сме видели. Доста наши треньори изхабихме, много негативизъм се събра върху националния тим. Работата на един треньор в националния тим и в клубния футбол са радикално разнообразни неща. Надявам се Младен Кръстаич да способства с нещо ново, нещо сръбско, да способства за класиране на Европейско и Световно състезание и да забележим в действителност добър футбол от страна на националния тим, нападателен футбол, диктувайки темпото на игра и да селектира верните футболисти, без значение на какъв брой години са. Тук има можеш и неможещи. Трябва да бъдат викани тези, които в действителност могат да играят футбол. Какво значи 30, 32 или 33 години?

Ти, в случай че вършиш работа, помагаш и показваш, че имаш капацитет и качество, какво значение имат годините? Младото също би трябвало да се стартира, само че би трябвало да се направи един микс сред млади и опитни футболисти. В националния тим може да викаш 24 футболисти и съм сигурен, че Младен Кръстаич ще откри верните футболисти. В националния тим би трябвало да има колектив. Но него не можеш да го купиш, а да го създадеш. Трябва да го направи треньорът, управлението, самите футболисти. Защото, няма по-голямо от България, от страната, от герба, от фланелката. Никой не е бил по-голям и няма да бъде. Нито аз.

Трябва да има един огромен колектив, един пестник, да са единни, да са задружни, да са дружно и като излязат на терена да знаят какво вършат. Убеден съм, че Кръстаич ще го направи, Иван Иванов също е там. Няма да е елементарно. Трябва да има близки футболни хора до него. Той ме беше поканил и аз му благодаря, само че казусът беше, че аз нямам лиценз. Искам националният тим да успее. Не желая да се самопоканвам, в случай че господин Михайлов и господин Кръстаич желаят да оказа помощ на националния тим под една или друга форма, съм отворен да го направя. Тук става въпрос за България, кой ще откаже. Моята позиция е България. Искам националният тим да върви. Няма по-голям от страната, от народа, от България. Никога не съм се считал за по-голям. Трябва да го променим този чип, само че ще го променим, умерено.

- Валери, за край, при несъмнено стичане на събитията, което все още е много евентуално, се обрисува Левски да играе с Партизан в плейоф за влизане в групите на Лигата на конференциите. Това са два клуба, които ти лежат на сърце. Така че, кой от двата тима ще поддържа Валери Божинов в един подобен конфликт?

- Много сложен миг за мен, в случай че това се случи. Не желая да се стига до тази орис, която ще бъде доста сложна заради простата причина, че и за двата клуба съм играл, двата клуба обичам, почитателите ме обичат, аз също. Аз съм си българин, само че се считам и за сърбин. Много мъчно решение за мен, само че не мога да избягам от българското, от България, от родината и да се скрия, че съм българин. А и Левски си е Левски. Аз съм си българин, Левски го обичам, както също обичам Партизан.

Не си го поисквам, не желая да има този конфликт заради простата причина, че желая и двата тима да продължат. Левски да продължи възхода си в Лига на конференциите, Партизан да си продължи към Лига Европа напред и да не стига до този конфликт.
Обичам Сърбия, обичам България. Обичам Левски, Партизан също. Двата клуба са ми на сърце. Много тежък ще бъде за мен. Аз съм си българин и не мога да избягам от българското и да предам Левски, тъй като Левски беше на това състояние поради доста предатели.

Историята приказва, че Левски губи от изменничество. Аз не съм подобен и няма да предам Левски, моят обичан клуб. Каквото и да става, Левски ще играе в Лигата на конференциите. Хората да са наясно, почитателите да са наясно, че не съм изменник и няма да предам Левски. Всичко, каквото съм имал, съм давал благо и положително за клуба и почитателите, тъй като Левски е бил на това състояние поради предатели. Историята приказва, че Левски е бил предаден. Сега, когато няма предатели, всичко е с помощта на този вълшебник, военачалник, президент, министър председател Мъри Стоилов. Той за мен е България, той за мен е Левски, дружно с почитателите. Той за мен е президент и министър председател на страната и на Левски.

Прави неща, които никой до момента не е правил в последните години. Така че, това е същинският човек, който отстрани предателите от нашия обичан клуб и върна духа, борбеността, ината, волята, желанието, обединяването, единността. Но най-много върна образа, лицето на Левски. Благодаря на този човек! Не му върша четки, нито ми заплаща Мъри Стоилов, нито аз получавам нещо. Напротив, този човек пристигна при мен и ми сподели, че не вижда футболните качества, които мога да му дам. Много други хора на мое място щяха да го плюят, да приказват срещу този човек, а аз от първия ден съм зад него и ще не преставам да съм зад него, каквото и да става.

Той е посочил и потвърдил на цяла България, че той е верният човек за Левски. "Синята приказка " продължава и ще продължи. Нито получавам пари от Мъри Стоилов, нито ми дава нещо. Аз приказвам истини, искреност, почтеност, преданост. Това, което той го прави, няма по какъв начин да не му върнеш по същия метод. Така че, Мъри, благодаря ти за това, което правиш, направи за Левски и за това, което ще правиш. Успех на теб, на почитателите, на тима, на момчетата и дано продължи тази "Синя приказка "! Левски е безконечен!.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР