Бившият нападател на Динамо Киев от 80-те Игор Беланов, спечелил

...
Бившият нападател на Динамо Киев от 80-те Игор Беланов, спечелил
Коментари Харесай

Носител на Златната топка грабна автомата, за да брани Украйна на преклонна възраст

Бившият нападател на Динамо Киев от 80-те Игор Беланов, спечелил „ Златната топка “ през 1986 година, пази родината Украйна с оръжие против съветските нашественици, заяви УНИАН.

61-годишният някогашен футболист, родом от Одеса, е към този момент част от териториалната защита. Още от началото на съветското настъпление той интензивно оказва помощ на украинските военни съгласно опциите си. Както е известно, мъжете сред 18 и 60 години са наложителни набори при военно състояние, а тогавашният стрелец не попада в тази категория поради една година и заради това службата му е доброволна.

Преди ден Беланов разгласява фотография с военните и написа: “Удивителна храброст и изобилен военен дух – всичко това и доста повече характеризира нашите бойци. Ние сме с вас!”

Той е повторен първенец на Съюз на съветските социалистически републики като част от Динамо Киев, както и троент притежател на Купата на Съюз на съветските социалистически републики, а два пъти печели Суперкупата на Съюз на съветските социалистически републики с киевския клубен исполин.

През 1986 година печели Купата на носителите на купи (бившият шампионат КНК на УЕФА) с киевчани, а през 1988 година сграбчва сребърните медали на Европейското състезание като част от руския тим.

Бързакът има 33 мача и 8 гола за тогавашния състав на Съветския съюз. Играл е още за одеските СКА и Черноморец, а също в Бундеслигата с Борусия Мьонхенгладбах и Айнтрахт Брауншвайг, както и за Мариупол.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР