Бившият началник на Шести отдел на Държавна сигурност проф. Димитър

...
Бившият началник на Шести отдел на Държавна сигурност проф. Димитър
Коментари Харесай

Бивш шеф на Държавна сигурност подкрепя прокурор Иван Гешев

Бившият шеф на Шести отдел на Държавна сигурност проф. Димитър Иванов отбрани кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор. Позицията на Иванов е оповестена в уеб страницата " Епицентър " със заглавие " Добри думи за бедния хусар! ".

" Високо е и гражданското утвърждение към активността на Иван Гешев, обвързвана с арестите и завеждането на каузи за корупция и нелегално обогатяване на представители на едрия капитал. И това надали е инцидентно - биографията на Иван Гешев в професионален проект стартира като действен служащ в Министерство на вътрешните работи, продължава като следовател и прокурор на ниски и междинни равнища, достигайки до настоящия управителен пост. Така че той освен познава борбата с престъпността на терен – с нейните компликации и тънкости, само че е натрупал подготвеност и професионален морал ", написа проф. Иванов.

Според него дългогодишната работа в системата на Иван Гешев обезпечава " последователност и летящ старт като правоприемник на различен способен основен прокурор – Сотир Цацаров ".

" Вярно е, че против кандидатурата на Гешев има и съпротива, само че тя е малобройна и политически оцветена, тясно обвързвана с олигархични структури и неправителствени организации, издържани и подвластни от непознати спонсори. За Гешев сходна протестърска съпротива от дълго време не е проблем, а се оказа професионален и човешки комплимент ", разяснява проф. Иванов.

Той има " съображение за оптимизъм по отношение на бъдещата работа на Иван Гешев като началник на държавното обвиняване ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР