Бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски определи казуса с т.нар. царски имот

...
Бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски определи казуса с т.нар. царски имот
Коментари Харесай

Сакскобургготски за царските имоти: Извиват ми ръцете

Бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски дефинира проблема с така наречен царски парцел като история до безкрайност.

"Аз към този момент се уморих изяснявам, тъй като ми се коства като сага или never ending story. Единствено изхождаме от обстоятелствата. Винаги сме смятали и сме знаели, че това е нашата къща и нещо частно, само че съдейки по това време, когато страната реши да одържави всичко през 1947 година, демонстрира, че то не е било държавно ", сподели експремиерът пред bTV.

Сакскобургготски акцентира, че не е желал да сложи въпроса по време на своето ръководство, тъй като му се е коствало неетично.

"Оттам нататък дали някои административни, по какъв начин да кажа – ходове, са били подхванати, това към този момент е друго. Няма и думи, с които да окачествя всичко това, само че за жалост, по този начин се случи. А веднага като в действителност не е чисто юридически, тъй като юридическото си е било ясно още от поколенията на татко ми и на цар Фердинанд, мисля, че има метод, по който да се реши по един политически или с някакво договаряне, или изобщо, както се прави в други цивилизовани страни ", изясни той.

Бившият министър председател посочи, че през годините е разговарял с доста ръководещи, а за последно му е било казано "да изчакаме да мине председателството ".

"Е, хубаво, всички сме се мобилизирали за сполучливото председателство, само че по-късно можеше да се стартира нещо. Или някой да се обърне към мен и да поразгледаме нещата по един спокоен и естествен метод. Но това не се е случило до момента ", добави Симеон Сакскобургготски.

Той се оплака, че по този метод му "извиват ръцете ".

На въпрос какво мислят децата му за обстановката, експремиерът дава отговор: "Карат ми се за какво понасям всичко това. И просто недоумяват, тъй като те са очевидци на това, което съм правил цялостен живот. Но може би тъй като това ни е било втълпено, че България е на първо място и човек би трябвало да стиска зъби от време на време. Апетити постоянно има, всевъзможни. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР