Бившият министър на здравеопазването проф. отговори на критиките на наследника

...
Бившият министър на здравеопазването проф. отговори на критиките на наследника
Коментари Харесай

Сербезова: Здравният министър манипулира общественото мнение за недостига на лекарства

Бившият министър на опазването на здравето проф. отговори на рецензиите на наследника си на поста доктор Асен Меджидиев във връзка със свършеното в нейния мандат по отношение на дефицита на медикаменти в аптечната мрежа. Миналата седмица Меджидиев показа резултатите от одит на " Информационно обслужване " на системата за надзор на медикаментите у нас СЕСПА. Според показаното от Меджидиев системата не дава опция за добър надзор, работи с нелицензиран програмен продукт и взима данни за наличност на медикаменти прекомерно обратно във времето, което може да компрометира актуалността на забранителния лист за експорт на медикаменти.

 
Служебният министър на опазването на здравето насочва рецензии към предшественичката си, че не е взела ограничения по тези рекомендации.

В ефира на Българска национална телевизия проф., съобщи че доктор Меджидиев манипулира публичното мнение.

Недостигът на медикаменти го следим години наред и това е проблем, който не се взема решение обхватно. В момента доктор Меджидиев се насочва към една от аргументите за това, само че не към главната. Той смесва в опита си за операция на публичното мнение истината с неистината. Системата не е създадена по времето на моето ръководство. В целия естествен свят, когато има такава база данни, е обикновено да се поръча подобен одит - като този на " Информационно обслужване ". СЕСПА се управлява от Изпълнителната организация по медикаментите, не от Министерство на здравеопазването, тъй че те са виновни за контрола. Съмнявам се всеки да може да влезе без да остави диря. Препоръките се разискват с " Информационно обслужване " и касаят възстановяване на системата, а не престъпления. Така че в това е операцията - да се споделя на хората, че не са подхванати дейности по всички рекомендации, разяснява Сербезова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР