Бившият министър на туризма на Алжир (1997-1999 г.), председателят на

...
Бившият министър на туризма на Алжир (1997-1999 г.), председателят на
Коментари Харесай

Нов кандидат за президент в Алжир

Бившият министър на туризма на Алжир (1997-1999 г.), ръководителят на политическото придвижване Ал-Бина Абделкадер Бенгрина разгласи в събота, че ще кандидатства за президентските избори на 12 декемвр и. Това заяви пресслужбата на Алжир

" Решението за присъединяване в изборите се дължи на желанието да се реализира това, което хората започнаха, като организират митинги, а точно да разбият корупцията, да възстановят доверието сред алжирците и държавните институции ", сподели Бенгрина.

Той прикани съгражданите да се " активизират за построяването на нов Алжир ". " Реализирането на този блян е невероятно без съгласуване на напъните на правилни и почтени патриоти, обединяването на всички здрави политически сили, умна юноша и почтено управление ", сподели екс-министърът.

Датата на президентските избори беше оповестена на 15 септември от краткотрайния президент на Алжир Абделкадер Бенсалех. Той прикани алжирците да се " активизират, тъй че това събитие да се трансформира в насочна точка на процеса на възобновление на нацията " . " Трябва да работим всеобщо и настойчиво за триумфа на изборния цикъл, който ще разреши на нашия народ да избере нов президент, който има цялата легитимност да управлява ориста на страната ни, да осъществя стремежите на нашия народ ", акцентира Бенсалех.

" Поради своята значимост идните избори ще бъдат невиждана опция за създаване на доверие в страната и по този метод ще отворят пътя на нашите хора към обещаващи хоризонти във връзка с укрепването на демократичните практики ", съобщи краткотрайният държавен глава. ". Той увери, че " ще бъдат основани всички нужни условия за образуване на президентските избори с гаранция за бистрота, правда и почтеност ".

Подготовката и осъществяването на наследството ще се извърши от Независимия народен изборен орган (NNIO). В сходство с промените в изборния закон, въведени през септември, минималният нужен брой подписи в поддръжка на претендента е понижен от 60 хиляди На 50 хиляди Те би трябвало да бъдат събрани в най-малко 25 вилаеца (провинции, в Алжир има 48), 2 хиляди подписа във всяка. Кандидатът за президент би трябвало персонално да показа документите си в NNOI, а не в Конституционния съвет, както преди.

Властите са уверени, че единствено провеждането на президентските избори допустимо най-скоро ще постави завършек на острата обществено-политическа рецесия в Алжир, която продължава от 22 февруари, когато започнаха хиляди демонстрации, които не стихнаха до момента. Отначало хората желаеха оставката на Абделазиз Бутефлики от поста президент, който той заемаше през 1999-2019 година След като политикът подаде оставка на 2 април, те изискват незабавна оставка на други представители на режима, в това число освен огромни чиновници, само че и армейския върх.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР