Бившият министър на труда и социалната политика Христина Христова заяви,

...
Бившият министър на труда и социалната политика Христина Христова заяви,
Коментари Харесай

Бивши социален министър: Бюджетът е политически инструмент

Бившият министър на труда и обществената политика Христина Христова съобщи, че всички партии, които вземат участие в договарянията за кабинет, дават положителни и аргументирани оферти, само че това, което е поставеното е, че имаше спорни оферти, които няма по какъв начин да бъдат едно с друго. 

Пред Българска национална телевизия Христова съобщи, че минималната работна заплата би трябвало да е 762 лева Спорът е доста огромен, синдикатите извеждат обществените функционалности на минималната работна заплата, бизнесът извежда икономическите функционалности. Това е една тематика, която следва на новото държавно управление да я взема решение, тъй като над 350 000 души получават минималната работна заплата, уточни Христова. 
Христина Христова: Разделението „ ляво-дясно ” последователно се промени към краен демократизъм и консерватизъм
" Резолюцията на Европейския парламент за свободата на ЛГБТ хората няма юридическа стойност, а е пиар, част от политиката на мейнстрийма...

Не по-малък е разногласието и за пенсиите. Имаше една стъпка в вярната посока - преизчисляване на пенсиите от 1 януари следващата година, изясни Христова и добави, че би трябвало да се каже, че няма идеален механизъм за преизчисляване на пенсиите. 

Тя означи, че бюджетът на една страна е най-политическият инструмент, само че Христова се надява политическият спор да се опре на експертният разбор. Като следях дебата в обществената сфера ми направи усещане предлагането на Демократична България за промени в ТЕЛК-а, сподели Христова. 

За съкращаването на държавната администрация с 30%, Христова съобщи, че въпросът е многопластов и има доста аспекти. Трябва да се направи доста сериозен и първокласен разбор, сподели тя. Трябва да има дейна политика на пазара на труда - подготовка и преквалификация за хората, които могат да изгубят работата си. 

Още:
Христина Христова: Нинова искаше оставката на Борисов от ефира на Българска национална телевизия, само че я сложиха в един кюп със защитничката му Дариткова
Слагането в един кюп на една от представителите на статуквото Даниела Дариткова и на партийния водач на опозицията Корнелия Нинова при...

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР