Бившият министър на петрола на Венецуела Тарек Ел Айсами, някога

...
Бившият министър на петрола на Венецуела Тарек Ел Айсами, някога
Коментари Харесай

Венецуела арестува бивши съюзници на Мадуро в разследване за корупция в петрола

Бившият министър на петрола на Венецуела Тарек Ел Айсами, в миналото авторитетен поддръжник на властническия президент Николас Мадуро, беше задържан по обвинявания в корупция, заяви социалистическото държавно управление във вторник.

Бившият министър на финансите Симон Зерпа и Сармарк Лопес, предприемач и помощник на El Aissami, също бяха задържани като част от следствието за хипотетична корупция в държавната петролна компания Petroleos de Venezuela (PDVSA), сериозен източник на държавни доходи.

Тарек Уилям Сааб, основният прокурор на Венецуела, сподели на конференция във вторник, че Ел Айсами и неговите съзаговорници са взели участие в скица за непосредствено ръководство на доставките на недопечен нефт в отбягване на глобите на Съединени американски щати, без изпращане на заплащанията през централната банка на страната. Това също им е разрешило да спекулират на валутните пазари, твърди Сааб.

Сааб сподели, че тримата мъже, в миналото мощни съдружници на Мадуро, са изправени пред обвинявания в държавна измяна, пране на п...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР