Бившият министър на отбраната на САЩ генерал Джеймс Матис оприличи

...
Бившият министър на отбраната на САЩ генерал Джеймс Матис оприличи
Коментари Харесай

Джеймс Матис: Путин е като персонаж на Достоевски – бълнува за чудовища

Бившият министър на защитата на Съединени американски щати военачалник Джеймс Матис оприличи съветския президент Владимир Путин на персонаж от романите на Фьодор Достоевски, бълнуващ, че Русия е обкръжена от чудовища.

Матис направи това съпоставяне по време на Конференцията по сигурността в Мюнхен, на проведения в границите на форума Украински обяд, съобщи организация Укринформ.

" Господин Путин - това е персонаж на Достоевски, в чието въображение чудовища са обкръжили Русия. Той вижда единствено две категории хора: такива, които му се подчиняват, и врагове. " - разяснява генералът.

По думите му ще е добре, в случай че Путин се въздържи от приложимост на мощ, само че той разполага със сили и средства, с цел да нахлуе в Украйна.

" Проблемът е идващият ден, откакто той реши да нахлуе. Но ние на Запад ще създадем всичко належащо (за да го спрем - б.р.) ", добавя Матис.

Припомняме, Джеймс Матис, който оглавяваше Пентагона в администрацията на Доналд Тръмп, напусна поста си прибързано през 2018 година заради различия с президента. Освен това той призоваваше към зоркост поради продължаващите опити за интервенция от страна на Москва в американските избори - на фона на разкритията за връзки сред екипа на Тръмп и представители на съветските властови кръгове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР