Бившият министър на околната среда и водите и бивш депутат

...
Бившият министър на околната среда и водите и бивш депутат
Коментари Харесай

Ревизоро : Главчев има лошото качество да е меркантилен, но това е полезно

Бившият министър на околната среда и водите и някогашен народен представител Емил Димитров-Ревизоро изясни по Българска национална телевизия, че когато се назначава длъжностен министър председател не се гледат положителните качества на индивида. Димитър Главчев, като длъжностен министър председател, има " доста неприятни качества ", само че те са потребни - " най-лошото " му качество е, че не е пресметлив, не взе участие в схеми и ще бъде потребен, няма да се забърква в схеми и не е самодеен.

Димитър Главчев ще извършва каквото и както му кажат и няма да приема самоволни решения, разяснява Ревизоро.

Изборният специалист и анализатор Румяна Дечева добави, че най-важният въпрос е кой ще носи отговорност за предварителните парламентарни избори. Всички бомби, които са към нас и цъкат са в следствие от това дали ще гласуваме на изборите или не, уточни тя.

Служебното държавно управление ще провежда изборите и те ще бъдат организирани по нескопосания, съгласно нея, Изборен кодекс и отново едни машини ще бъдат употребени като принтери кой знае с каква хартия - всичко това подкопава доверието, само че още веднъж от хората зависи дали ще отидат до урните, с цел да дадат гласа си, сподели Дечева.

Много е допустимо претендентът за длъжностен министър-председател Димитър Главчев да внесе промени в служебния си кабинет - не единствено поради личността на Калин Стоянов, само че и поради напрежението, което се генерира към Министерство на вътрешните работи. Това мнение изрази пред Българска национална телевизия преподавателят по конституционно право доцент Наталия Киселова.



По думите ѝ при опциите всеки да извади нещо и да удря другия няма да може да се разбере кой е отговорен. Трябва да се влезе в интервала от 9 април (когато президентът ще подпише указа за назначение на служебно държавно управление и ще подпише указа за изборите 2 в 1) до 9 юни с старания да не се отблъскват, а по-скоро назад - жителите да вземат участие в предварителните парламентарни избори, прикани доцент Киселова.

Тя уточни, че от 2009 година ни ръководи PR-а. За доцент Киселова огромната изненада в проектокабинета на " Главчев " е Мария Павлова като длъжностен правосъден министър затова дали конституционните промени ще останат единствено на хартия. Всичко може да бъде вдигнато на трупчета, с цел да може един ден дефинитивно да бъде прекъснато, посочи доцент Киселова.

За нея е важно на кого от служебния кабинет Главчев ще разпореди да дава отговор за предварителните парламентарни избори.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР