Бившият министър на културата Вежди Рашидов, който ще открие парламента

...
Бившият министър на културата Вежди Рашидов, който ще открие парламента
Коментари Харесай

Евроатлантическо изказване от Вежди Рашидов: Ако не поканим Митрофанова, това е обявяване на война

Бившият министър на културата Вежди Рашидов, който ще открие Народното събрание като най-възрастен народен представител, разгласи, че отводът от покана до Елеонора Митрофанова в тържественото първо съвещание на 48 Народно заседание, щял да бъде " оповестяване на война ".

Въпреки че е член на изпълнителната комисия на ГЕРБ, Рашидов се разгласи срещу изолирането на Митрофанова от церемонията - в.

" Кой е споделил, че българските депутати могат да дефинират кой да влезе, кой да не влезе, на кой да афишират войни? На чия сметка? Що не седнат да мислят по какъв начин излизаме от рецесиите? Има тежка война. Що не влезем в Народното събрание, всеки да каже своята позиция - от коя страна е. Евроатлантици ли сме или сме некои други хора? Това са значимите неща, а не е значимо дали тя ще влезе или няма. Тя е посланик, като всички дипломати. Това е оповестяване на война. Кой ще носи отговорност, в случай че на следващия ден хвърлят една бомба тука? ", разгласи Рашидов в ефира на БНР в сряда.

Той разгласи, че Външно министерство трябвало да реши дали Митрофанова е заслужен посетител за откриването на Народното събрание, до момента в който Русия води дейни военни дейности против Украйна и присвоява нейните територии с подправени референдуми.

Русия публично добави България в листата на недружествените страни поради това, че страната поддържа Украйна против експанзията на Путин и глоби съветски олигарси и компании.

" Чий е този напън? Кой ще дава отговор? Това е работа на висока дипломация, на държавническо мислене и не е работа на депутати от тази или онази партия. Няма значение дали се назовава ГЕРБ или Политическа партия ", беше коментарът му.

В същото време Рашидов неколкократно повтори, че в този момент е моментът " евроатлантиците да се обединят " и " да имат мъжкарлъка да седната на една маса и да вземат решение националните проблеми, а не персоналните си проблеми ".

" Ако по този начин продължава тази разграничителна линия, това не е добре само за българската страна и за народа. Защото партиите са добре. И това личностно държание - в случай че не се промени с национално отговорно държание - не блазирам на българската страна ", разгласи Рашидов.

70-годишният ваятел и някогашен министър влезе в 48 Народно заседание като част от листата на ГЕРБ в Пловдив, официално водена от Бойко Борисов (който за четвърти следващ път отхвърли да стане народен представител, макар че е избран).

През 2021 година Рашидов беше решил да се отдръпна от политиката - " с цел да даде път на младите " - малко откакто провокира злополука на бул. " България ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР