Бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков посочи, че

...
Бившият министър на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков посочи, че
Коментари Харесай

Трайков: Обвиненията към мен за ЕВН нямат смисъл

Бившият министър на стопанската система и енергетиката Трайчо Трайков уточни, че повдигнатите обвинявания против него за продажбата на акции на ЕВН нямат никакъв смисъл.

В изявление за БНР той акцентира, че прокуратурата го упреква не че е продал акциите, защото по закон той няма такова право, а за това, че е разрешил на Агенцията за приватизация да извърши продажбата, която от своя страна ги е "продала на по-ниска цена, в сравнение с в този момент някой е пресметнал, че е трябвало да бъде ".

Прокуратурата внесе в съда през вчерашния ден обвинителния акт против Трайчо Трайков и Симеон Дянков. По него има още четирима обвинени, измежду които е и издателят Иво Прокопиев.

Обвиненията са свързани с приватизацията на миноритарния пакет от акциите на ЕВН през 2011 година

"Аз съм безусловно сигурен, че няма смисъл това, в което те ме упрекват. Те споделят, че аз, давайки позволение за продажбата, съм знаел, че цената ще е такава, която след няколко години няма да им се хареса. От друга страна, прокуратурата на никое място в обвиняването не споделя, че е трябвало да направя нещо друго ", изясни Трайков.

Той обаче не счита, че това значи, че съдът ще го оправдае бързо, а в противен случай. Трайков предвижда, че делото ще се проточи, защото поради последните законодателни промени делата от този вид ще се гледат от Специализирания съд, а не от Софийския градски съд.

Бившият министър предвижда още, че съдът ще върне делото в прокуратурата и от там то ще бъде импортирано в Наказателния съд, където е допустимо да продължи "много-много години ".

"Аз не съм направил престъпление и не съм имал опция, даже и да желая, защото по закон нямам тези права ", сподели в умозаключение Трайчо Трайков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР