Бившият министър на енергетиката Александър Николов води своеобразна разяснителна кампания

...
Бившият министър на енергетиката Александър Николов води своеобразна разяснителна кампания
Коментари Харесай

Александър Николов: Сайтът на Министерството на енергетиката е нещо средно между 200 вица и Работническо дело

Бившият министър на енергетиката Александър Николов води самобитна " разяснителна акция " по изказванията на сегашния кабинет в собствен фейсбук профил. В обявата си от през днешния ден той разяснява изказванието на президента Румен Радев и държавното управление, че с помощта на дейностите на служебния кабинет цената на газа за октомври ще падне с 30%.

Ето какво написа Николов:

" За последните 30 дни уеб сайтът на Министерство на Енергетиката (както и Facebook профилът) се трансформира в нещо приблизително сред " 200 Вица ", " Стършел " и " Работническо дело ". Лъжите са ясни, само че... това бие всички Гинес върхове ".

Бившият министър на енергетиката стартира поста си с откъс от обявлението, че цената ще падне заради " напъните на новото управление на компанията за обезпечаване на действителна диверсификация, в това число на сполучливо извършените транспарантни търгове, както и на твърдата решителност на държавното управление да пусне в употреба интерконектора с Гърция ".

" Днес, 09.09.2022 година, " Булгаргаз " ЕАД внесе в КЕВР заявление за одобряване на цена на газа за месец октомври в размер на 247,96 лева./МВч. Тази цена е с близо 30% по-ниска по отношение на предходния месец септември, което се дължи на напъните на новото управление на компанията за обезпечаване на действителна диверсификация, в това число на сполучливо извършените транспарантни търгове, както и на твърдата решителност на държавното управление да пусне в употреба интерконектора с Гърция. Прогнозната цена за октомври дава отговор на апела на работодатели и синдикати за пределна цена на газа до 250 лв. за мегаватчас. "

Уникално! Сега, малко обстоятелства (вече би трябвало да са свикнали):

1. Само за последните 12 дни цената на природен газ, TTF, се срина не с 30%, а с... 38%. Малко повечко от препоръчаното от Булгаргаз. Петролът - също е на рекордно ниско равнище, под 85 $ за барел, което е спад с 31% от рекордните стойности, достигнати преди 3 месеца от 123 $. Надявам се, че има най-малко един вменяем човек, който да е наясно, че целият микс на Булгаргаз зависи от тези 2 съставни елементи. Също по този начин, явно пазарът се дефинира и това се " дължи на напъните на новото управление ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР