Бившият маркетинг мениджър на болница Лозенец Мишел Леви лично е

...
Бившият маркетинг мениджър на болница Лозенец Мишел Леви лично е
Коментари Харесай

Турска фирма осигурявала реципиентите и поръчвала донорите за незаконните трансплантации

Бившият маркетинг управител на болница " Лозенец " Мишел Леви персонално е ставал очевидец на 5 противозаконни трансплантации и е разговарял с реципиентите. Никой от тях не е бил в родствена връзка с донора, съобщи Bulgaria On Air.

" Нотариусът няма по какъв начин да ревизира родствената връзка, той работи с документи ", сподели Мишел Леви пред малкия екран.

А цената за трансплантация на бъбрек е сред 80 и 100 хиляди $.

" Като към 26 хиляди $ постъпват по сметката на болница " Лозенец " безусловно публично. Донорът получава сред 10–20 хиляди $ от тази сума ", изясни той.

" Връзката е турската компания, която обезпечава реципиентите, тя поръчва и донорите, със знанието и благословията на проф. Спасов те идват в България. Това е един трафик на органи с тази разлика, че органът не идва в България с чанта, а идва с живия донор ", уточни Леви.

Мишел Леви потвърди‚ че върховен държавен чиновник е предредил трима чакащи трансплантация. Кой е той, някогашният управител не пожела да каже, само че изясни, че е непосредствен другар с проф. Любомир Спасов.

" Факт, че от 130-140 пациенти в болница " Лозенец ", в случай че не е непосредствен, надали би звънял през два часа да пита за положението му ", съобщи още събеседникът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР