Бившият македонски премиер Никола Груевски, който избяга в Унгария, за

...
Бившият македонски премиер Никола Груевски, който избяга в Унгария, за
Коментари Харесай

Никола Груевски: В затвора сигурно щяха да ме убият

Бившият македонски министър председател Никола Груевски, който избяга в Унгария, с цел да избегне ефикасна присъда за злоупотреби, съобщи в изявление за италианската телевизия РАИ, че е бил жертва на политическо гонене. Това съобщи организация Нетпрес.
Никола Груевски проговори, избягал е през Албания Бившият македонски министър председател заяви, че управляващите в западната ни съседка не са му помогнали да избяга
" Случаят, по който бях упрекнат, е подправен. Знаех, че има проект да ме убият зад решетките. Сега не мога да показва детайлности, само че постоянно има някой, на който пречите ", сподели Груевски.

Бившият министър председател заяви, че преди да напусне страната си, е изпратил писмо до еврокомисаря Йоханес Хан и до Федерика Могерини, както и до немския канцлер Ангела Меркел с молба да изпратят арбитър от някоя от по-развитите страни в Европейски Съюз, който да прегледа документите по неговия случай. Според него обаче представителите на Европейски Съюз даже не били прочели писмото.
Груевски в кадър: Заснеха укриващия се от правораздаване някогашен македонски министър председател Снимката е направена от журналиста на свободна процедура Дениъл Нолън.
Груевски сподели, че е пристигнал в Унгария, тъй като тя има самостоятелни институции.
Унгария даде леговище на Груевски Информацията идва от проправителствен вестник в Будапеща
Никола Груевски избяга от страната, откакто съд в Скопие го осъди на 2 години затвор за корист с въздействие. Той получи политическо леговище в Унгария.

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР