Бившият македонски премиер и един от създателите на ВМРО-ДПМНЕ Любчо

...
Бившият македонски премиер и един от създателите на ВМРО-ДПМНЕ Любчо
Коментари Харесай

Македонистите на Груевски били най-големите крепители на българщината в Македония

Бившият македонски министър председател и един от основателите на ВМРО-ДПМНЕ Любчо Георгиевски напомни, че по време на режима на Никола Груевски (2006-2016 г.) в страната са били издавани книги, в които ясно написа, че Македония е обитаема с българи.
" Понеже някои хора явно мъчно схващат, ще поясня още веднъж: През 2014 година по време на ръководството на ВМРО-ДПМНЕ с министър председател Никола Груевски, с пари от държавния бюджет Министерството на културата на Република Македония издаде поредицата PRO MACEDONIA.
В тази поредност най-малко в 70 книги пишеше, че популацията в Македония е българско. Авторите на тези книги са войводи, комити, участници в Илинденското въстание и задгранични създатели ", написа през днешния ден Георгиевски в личния си профил в обществените мрежи.
" В същото време шефът на Държавния списък на Македония Зоран Тодоровски при ръководството на ВМРО-ДПМНЕ разгласява най-малко още 50 книги, където също написа, че популацията на Македония е българско. Благодарение на тези документи излиза, че ВМРО-ДПМНЕ са най-големите сътрудници на българските служби ", написа още някогашния македонски министър председател.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР