Бившият лидер на СДС, външен министър и посланик на България

...
Бившият лидер на СДС, външен министър и посланик на България
Коментари Харесай

Удар в десетката! Надежда Нейнски каза как ще се разплете кризата

Бившият водач на Съюз на демократичните сили, външен министър и дипломат на България в Турция Надежда Нейнски дефинира записите, публикувани от депутата от Политическа партия Радостин Василев и замразените от страна на ГЕРБ договаряния за сформиране на държавно управление като политическа пиеса. Когато причините отсъстват, идват компроматите, сподели тя в изявление за бТВ.

За нея договарянията за държавното управление са значими, само че най-важното е има ли доверие сред сътрудниците, които съставляват евроатлантическото болшинство. Това, което изтече е сериозен удар в доверието в двете обединения и слага под сериозен въпрос доверието на обществото в политиката, сподели Нейнски.
-->
Според нея най-важното е да се потвърди, че ще има правда, а не целенасоченост. Смисълът на смяната не е реваншизъм, а да се наложат закони, правила, хората да имат достъп до правораздаване и гордиевият възел на корупцията ще се разсече, уточни Нейнски. В последна сметка не желаеме още от същото, а смяна, с която България да се трансформира в законова среда, добави тя.

" За мен минирането на бъдещите договаряния е от наличието на партийни фигури в предлагането на държавно управление. Партийните фигури ще бъдат употребявани за подстрекателство, че има доминация на една или друга политическа мощ по тази причина кой какъв брой ще има министри, ще има ли министри, които ще са, на кои постове. Това ще докара до взаимно рекетиране, а контролът ще е в болшинството. Ако министрите не извършва програмата на болшинството, може да се смени цялото държавно управление, само че политическата сметка няма да се разписва на една или друга политическа мощ ", проучва Нейнски.

Тя уточни, че има една игра на тематиката експертно държавно управление. Политическите партии, съставляващи обединенията могат да намерят политически фигури с опит. Опитът на съответните политически фигури ще бъде доста значим по тази причина да се излъчи управническо болшинство, акцентира Нейнски.

По думите ѝ доста е значимо да бъде формирано евроатлантическо болшинство и то да даде поддръжка на мощни политически решения. Ключово значимо е да бъде формирано постоянно държавно управление с втория мандат, с цел да може да се върнем като мощен сътрудник измежду европейските водачи, настоя Нейнски.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР